Neumím mluvit o MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426825 16.1.2021 12:01

Dobrý den, je mi 16, a sama jsem s menstruaci v pohodě, měla jsem ji dost nepravidelnou, takže jsem vždycky ráda, že přijde.
Před rodiči a před bratrem se ale o tom stydím mluvit. Je to dost otravné, protože schovávám vložky, stydím se je vyhazovat... Jak to vyřešit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když jsem ještě používala vložky, měli jsme je na záchodě ve skříňce, když jsem potřebovala vložku na noc, prostě jsi si jí strčila do kapsy nebo za kalhoty a odnesla do koupelny. Normálně jsem je nosila do koše v kuchyni, aby to v koupelně nebylo cítit. Nechápu, proč by ses za menstruaci měla stydět. Je to úplně normální věc :) Nikdo neříká, že se s nima o tom máš bavit. Mamka snad menstruuje taky a taky vyhazuje tampóny nebo vložky, pokud nepoužívá menstruační kalíšek. Použitou vložku jsem vždycky zabalila do obalu od nový a nebylo nic vidět, byla to prostě zabalená rolička.

  • Poridit si do koupelny toaletni tasticku do ktere vlozky schovat, pripadne je mit v pokoji a pri odchodu na wc ci do koupelny si jednu brat sebou. Pri vymene ji zabalit do toaletniho papiru a vyhodit do kose, pripadne zanest do popelnice. Vubec nevidim duvod proc bys menstruaci mela rozebirat pred tatou nebo bratrem.

  • stupidiack16.1.2021 19:29

    Před tatínkem a bratrem jsem se o tom taky nikdy nebavila, ale s mamkou by jsi mohla, aspoň byste si byly blíž. :-)
    Přece jen by ses mohla zeptat, co jí pomáhalo třeba na bolestivou MS a tak.
    Záleží však na tom, jaké spolu máte vztahy a na její otevřenosti. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 484 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist