Nepravidelná menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38785 12.3.2013 10:05

Ahoj holky, v lednu jsem byla na gynde a doktor mi na moji nepravidelnou menstruaci predepsal ACIDUM FOLICUM a vitamin E. Od posledni menstruace ubehlo vice, jak 46 dni a dneska jdu na vyvolavacku. Mate nektera zkusenost s tim, ze by vam tohle doktor predepsal? Diky moc za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko12.3.2013 12:37

    Na srovnání cyklu se předepisují hormonální přípravky, a to kyselina listová ani vitamín E nejsou. Cyklus Ti rozhodně nesrovnají. Tyto přípravky je vhodné užívat zejména před otěhotněním nebo v době snažení; obě mají vliv na zdárný průběh dělení buněk, vitamín E podporuje plodnost a kys.listová snižuje riziko rozštěpových vad u plodu.
    Jestli potřebuješ srovnat cyklus, budeš potřebovat jiné přípravky (ty jsou na předpis narozdíl od listovky a éčka). Nebo můžeš zkusit svépomocí - kup si kontryhelový čaj. Jak ho užívat, Ti poradí holky zde, nebo se zkus podívat do zdejší encyklopedie, jestli tam není článek.

  • Já jsem byla také na gyndě kvůli nepravidelnosti a doktorka mi doporučila 3 přípravky na rostlinné bázi, protože jsem odmítla antikoncepci. Už si nepamatuji všechny 3, ale užívám jeden a to pupalkový olej od Orrisy. Bylo mi ale řečeno, že se to musí brát alespoň 3 měsíce v kuse. Já ji užívám 2. měsícem a cyklus se mi srovnává :-). Takže to možná pomůže.. Můžeš zkusit ;-)

  • Vitamín E se určitě předepisuje i na rovnání cyklu,ale hlavně na neplodnost.
    http://vitainfo.cz/eshop/detail.php
    Jinak je výborný vitex agnus castus/drmek obecný čili jehněčí/ v kapkách
    http://www.lekarna.cz/mastodynon-gtt-1x50ml/ nebo se nech předepsat
    http://www.dinarin.cz/Agnucaston-por-tbl-flm-30.html ale jak uvidíš když porovnáš příbalové letáky je to téměř to samé tak si ho můžeš koupit sama.
    Kdyby ti však chtěl předepisovat hormony tak ho informuj o tom,že jsi ho začala brát.:-)
    Nebo můžeš zkusit gynex.:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist