Nepravidelná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #267716 8.2.2020 23:42

Před 2 roky jsem vysadila antikoncepci, menstruaci mám rozmezí 30-52 dní. Je mi 20, děti plánují nejdříve za 2 roky. Lékařka mi předepsala Duphaston na srovnání cyklu. Užívala jsem ho před rokem na 3 měsíce, Ms byla jak má, ale po vysazení to bylo ještě horší. Nevím, jestli mám začít Duphaston brát, jestli není něco přírodního, nechci do sebe zbytečně cpat hormony. Lékařka tvrdí, že není a že ho budu muset brát pořád. Také mi říkala, že mám nízkou děložní sliznici. Máte z Duphastonem zkušenosti? Neměla by mě předem udělat vyšetření, jestli mám opravdu málo progesteronu a jestli vůbec ovuluji?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik9.2.2020 8:14

    Ahoj, zkus shatavari na srovnání cyklu a určitě ti holky budou radit hormonální jógu, kontryhel, drmek, maliník. S bylinkami je to sice na dlouhou trať, ale fungují. Když plánuješ, že dítě by jsi chtěla nejdříve za 2 roky, tak máš čas si dát cyklus do pořádku.

  • Ještě bych dodala, že na cyklu je nejdůležitější ovulace a za kolik dní po ní máš menstruaci. Pokud mas ovulace a počet dní je od cca 10 do 16, je vše v pořádku a celkovém počtu dní tolik nezáleží. To se dá právě spravit radami v předešlém příspěvku.

    Byt tebou, poznávám se a zjistím si, jak poznat ovulaci. Já si měřím teplotu a pozoruji hlen. Po 2 letech už to poznám velmi rychle A ani teplotu nemusím měřit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist