Nepravidelná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369502 15.1.2017 21:23

Dobrý den.
Je mi 14 let.
První měsíčky jsem dostala někdy v srpnu, ale to hodně slabé. V září jsem je neměla a dostala je až v říjnu.
Pak jsem ji měla i v listopadu, ale prosinec jsem ji neměla prostě vůbec.
Předtím jsem měla měsíčky celkem silné a třeba i okolo 8-9 dnů, což je dlouho.
V prosinci jsem to měla dostat 18. a dostala jsem to až 8.1. A když jsem to dostala, tak to bylo totálně slabý. Mám to pořád, což je zase celkem dlouho, ale nejhorší je, že prostě skoro nejde poznat, že to mám. Kromě výkyvů nálad a občasného tečení to nejde ani poznat...
Měla bych jít na gyndu, nebo je to normální?
Děkuji moc :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ivcule115.1.2017 21:37

    Já myslím, že je to v tomhle věku docela normální, že je MS, takhle nepravidelná. Je to nepříjemné, hlavně když nevíš, kdy vlastně příjde. Ale nechala bych tělo se s tím poprat. Ono se to upraví. K doktorovi jít můžeš, ale oni to většinou řeší nasazením antikoncepce na srovnání a ve 14 bych ji do sebe rozhodně necpala.

  • Taky si myslím to, co psaly holky. Já si pamatuju, že moje první měsíčky trvaly 13 dní. Pak jsem asi celý první rok mívala takové slabé a pak najednou hrozný šok - při jedné ms jsem cítila něco, co do té doby nikdy. Šla jsem na záchod a na vložce jsem měla krvavou hromádku, která vypadala, jako by ze mě vypadly nějaké vnitřní orgány. Mnohem později jsem zjistila, že je normální, když z tebe odcházejí "kousky". Tak se může stát, že po několika slabších menstruacích přijde zničehonic jedna silná. Nebo taky nemusí. Každá to máme jinak, ale já bych k doktorovi kvůli tomu nešla asi dřív než v 16 letech, kdyby se to do té doby neustálilo.

  • samsonoh15.1.2017 22:55

    Holky ti radí dobře. Doktoři si to jen poznamenají a dají ti antikoncepci, což v takovém věku není úplně žádoucí. Tělo si zvyká na něco nového, co do té doby neznalo. MS se řídí hormony a ty musí zase tělo vyprodukovat. Ještě se to nenaučilo, takže to teď dělá, jak se mu zadaří. Vždyť to znáš, jak je to s učením. Jednou ti to jde a podruhé to stojí za prd. Takže tomu dej klidně ten rok i dva. Někdy to prostě trvá. Buď jen ráda, že to nemáš bolestivé. A časem se to ustálí, uvidíš ;-) všechny jsme si tím prošly. Já jsem to dostala ve 12 a rovnou pěkný nášup. A trvalo to o chlup déle než rok, než se to jakž takž ustálilo. Pak později (okolo 15) se mi k té síle (až 10 vložek denně) přidaly i hodně velké bolesti, že jsem zůstávala doma i dva dny, abych to nějak přečkala. Takže potom už mi nasadili HA, což sice hodně pomohlo, ale nemyslím si, že to bylo ideální řešení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist