Nepravidelná MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367958 29.9.2016 22:10

Ahoj holky, je mi 20 a mám stále nepravidelnou MS. Mám ji od 13 let. Na gyndě jsem nikdy nebyla. S mamkou se o tomhle nebavíme, tak se obracím k Vám. Poradily byste mi, abych ji měla pravidelnou, třeba nějakým čajem, bylinkami, které seženu v obchodě. Co tady čtu články, tak doktoři na to předepisují HA, ale tu já nechci, kluka jsem nikdy neměla, tak nemám důvod proč ji brát. Někde jsem četla, že nepravidelná MS nevadí, ale já to řeším kvůli tomu, že nastoupím do práce, kde budu mít bílé montérky, tak nechci aby se mi stala nehoda... Předem strašně moc děkuji za nějakou pomoc. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, určitě by to chtělo víc informací :) co znaméná nepravidelnou? dej nějaký časový rámec třeba za poslední rok a půl :) Přestože si ještě neměla sex, tak bych na gynekologii stejně zašla, pokud se moc bojíš, po telefonu se domluv, že chceš si jen popovídat s doktorkou a zjistit nějaké info a kouknout se jak to tam vypadá, zjisti si v místě bydliště od kamarádek třeba, která je hodná a milá a nakonec zjistíš, že to tam není tak hrozný :)

  • dancewomen29.9.2016 22:15

    Kontryhel čaj by mohl pomoc.Ale mne teda nepomohlo nic. Proč nechodis na pravidelne gynekologicke prohlidky? Je to důležité i jako prevence!

  • trinetka30.9.2016 7:16

    Me kontryhel pomohl pod sem ho pila od prvniho dne ms 14 dni, mela jsem 29denni cyklus, zaclo to fungovat az po ctvrt roce-

  • je ti 20 a nebyla jsi na gyndě? víš ale že děláš pěknou blbost,riskuješ svoje zdraví,a ja sama soudíš že ti nic není když si nenavštívila gyndu ?

  • Ahoj, jsme na tom úplně stejně. Ale já už se na gyndu konečně objednala a 11. října tam jdu poprvé. Nemám z toho dobrý pocit, ale určitě bude dobře, že budu pod kontrolou a nezanedbám něco ohledně zdraví. antikoncepci taky nechci, přestože mám stálého přítele. Možná časem. Poptej se kamarádek kam na gyndu chodí a jaké to tam je. A neboj, určitě budou hodní :)

  • Ahoj, jestli ti mohu doporučit, tak bych se na to úplně vykašlala a prostě si případně pořídila nějaké nové a to třeba z této stránky zde - https://www.uvex-safety.cz/cs/ , protože asi nedává moc smysl něco takového řešit... Když se to stane, tak se to prostě stane a nic se s tím dělat už nedá no...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist