Nejde mi zavést tampón

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194432 18.4.2019 12:25

Prosím pomoc už si nevím rady.Nejde mi zavést tampon skousela jsem to v drepe v sede s nohou na vane dokonce i vleze proste ho tam nenarvu.Koupila jsem si tampony s aplikatorem ale bojím se toho.Kdyz si tam nenarvu ani blbej tampon jak si tam mam narvat aplikator?
Mam tampony Ob mini a nejde to.
Už si nevím rady.Prosím ňáké rady?

Holka 14 let

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus ten s aplikatorem. Me klasicke tampony nikdy nešly. Ale ten aplikátor je fajn matroš a snadno se zavadi. Hlavne se uvolnit a nebat se.

  • Asi tě nepotěším, ale pokud se nedokážeš uvolnit, tak ti to zřejmě nepůjde ještě dlouho. Důležité je, se kvůli tomu nestresovat, pak zbytečně instinktivně stáhneš poševní svalstvo a je to bolestivé. Jenže někdy se člověk neuvolní ani tak. Moje dcera se takto v určitých nepravidelnýchintervalech pokouší o zavedení tamponů (ať s aplikátorem, nebo bez) už cca od 14. Je jí 17 a stále to bohužel nezvládne a "trápí" se s vložkama :-(

  • Sedni si na zachod, olizni si prst, ukazovacek, ten si zaved do pochvy, tim si ji navlhcis, pote rozbal tampon a zaved ho. Pujde to hladce. Musis byt uvolnena, navic pokzd jsi uvnitr sucha, nepujde to. Tampony jsem nikdy nezavadela aplikatorem, ani v podrepu, ani s nohou nekde oprenou. Na wc v sede to slo hladce. Neboj se toho. Chce to jen cvik. Tampony jsem uzivala od svych 15 let do 30, nyni mam kalisek, se kterym jsem se taky natrapila, nez jsem prislajak na to, ale pak budes rada, ze bemusis pouzivat vlozky. Proste trenuj. A infekce se neboj, v zivote jsem nemela jediny zanet.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist