Nedaří se nám počít

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373816 2.5.2017 0:20

Dobry večer , mám možná pro někoho hloupý dotaz ,ale přesto se na to chci zeptat i když čekám negativní odezvu :) je mi 17 přítelovi 19 už před rok se snažíme o miminko (ano je to brzo, ale víme ze se postarame) ale nedaří ze nám .. oba jsme kuřáci. Mě na 15ti létě prohlídce u gynekolozky nebylo řečeno nic o tom ze by bylo něco špatně , sice jsem se na přímo neptala zda jsem plodná nebo ne , ale beru to tak ze kdyby něco vporadku nebylo tak mě o tom informuje . Přítel nikde nebyl na vyšetření zatím , ale slyšely jsme ze když je muž neplodný trvá delší dobu než se mu postaví třeba při sexu a pod. takze by mě zajímalo jestli jste o tomhle také někdo neslysel a nevíte zda je to pravda nebo je to jen takový blábol :) . A další můj dotaz je zda to ze se nám už takovou dobu nedaří nemusí nutné znamenat ze je jeden znáš neplodny ? Pokud by někdo věděl o něčem co by nám také mohlo pomoci budu rada za všechno :-) předem všem moc děkuji za odpověď a hloupé komentáře si prosím nechte toho ze jsme mladí jsme si vědomy :)

  • 02.05.2017 11:53:40 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 02.05.2017 11:53:40 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přítele pošli na spermiogram a sama si zkus tři měsíce měřit bazální teplotu a dělat ovulační testy, at zjistíš, jak je tvůj cyklus nastavený. Pokud bys neměla ovulaci nebo byl cyklus rozházený, s tímto bych šla znova k doktorovi. A jinak k vašemu věku, nechci rýpat, ale zdá se mi to moc brzy, neříkám mít dítě za 30let, ale dva tři roky by bylo rozumější. Jak dlouho se znáte, jak dlouho spolu bydlíte? Opravdu za rok za dva nebude chtít cestovat nebo třeba stavět dům? V 17 jsem dítě určitě nechtěla, pak šla na výšku, v těch 23 jsem si dítě uměla představit a v 25 ho vážně chtěla. Jenže bez práce na dobu neurčitou a chtěli jsme stavět. Nedokážu si představit, jak bychom stavěli, kdybych měla jen mateřskou, všechny vydělané peníze šly do baráku, ale tím pádem máme nízkou hypotéku, nízké splátky a i dost peněz na život. Tak proto je pro mě dost nepředstavitelné, že v 17 máš zaměstnání, které je dobře finančně ohodnocené a máš dodělanou školu (nebo budeš dodělávat?) Vím, že je to vaše věc a dobrá práce a peníze nejsou nejdůležitější a třeba jste opravdu dobře zajištění. Jinak přeji at žádné zdravotní problémy nemáte :-)

  • sisterrys2.5.2017 8:43

    Kouření negativně ovlivňuje spermie, takže to může být i tím. Pokud chcete mimco, doporučuji přestat kouřit oboum. Přestat z razu naraz v těhotenství bych nedělala, lepší je přestat už při plánování.
    Jinak bych se zatím na žádné testy nehrnula, jste mladí, času dost. Spíš bych koukla, jestli se snažíte ve spravnou dobu, ted, zjistit, kdy máš ovulaci.

  • terryk2.5.2017 3:44

    Je to blábol. Podle erekce plodnost nepoznáš a ani gyndar na běžné prohlídce plodnost/neplodnost nepozná. Doporučuji si před plozením potomstva o tom něco načíst.

  • Marlena2.5.2017 9:05

    Jako sorry, ale toto prostě nechápu. 8-o

  • Po roce uz bych chlapa poslala na spermio. Delaji to v kazdem vetsim meste a stoji to asi 800kc. Partner sel po 3mesicich snazeni. A hned jsme vedeli, kde je problem.

  • To jsem čekala..jsme zajištění,postaráme se hahaha.Sama jsi ještě dítě a je to tedy dost brzy..Na tohle nemám slov..:O=

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist