Nadváha na začátku těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378415 4.12.2017 12:26

Ahoj holky mám dotaz. Mám 100kg a 172cm což je moc to vím. ale tedkom jsem zjistila že jsem na začátku těhotenství. Mám hrůzu z váhy která bude růst a s doktora, kterej mě bude vážit při prohlídce.... vím měla jsem shodit dřív ale jak to řešit tedka...

  • 04.12.2017 17:19:50 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 04.12.2017 13:25:24 - Bývalá uživatelka #92984 změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nevím, jak bys to jako chtěla řešit teďka??? samozřejmě zhubnout jsi měla předtím, pokud ti to vadí, diety v těhotenství jsou přísně zakázané takže nechápu co je to za otázku. U doktora už si asi všimli, že nejsi zrovna štíhlá, takže je tvoje váha nepřekvapí. Dobrá zpráva je, že silnější ženy v těhotenství zas tolik nepřiberou, tak se snaž jíst tak nějak zdravě a třeba taky tolik nepřibereš.

  • Nikde neni dano,ze ted naberes 20 kg ;-) telo ted ma tedy zasoby a muze rostoucí mimco castecne zivit z toho (tim nerikam ted uz nejez!). Budeš ted mit vetsi spotrebu energie (rostouci mimco, vetsi zatez pro tvoje telo...).
    Treba priberes jen 5kg, zalezi na nastaveni tveho tela, jak bude zadrzovat vodu apod. ;-)
    Urcite nejsi prvni ani posledni tehotna s takovou vahou. A jsi vysoka, tak to urcite nevypada jako nejaka enormni nadvaha :-)

  • Ahoj,ted mužeš udělat akorát to,že se nebudeš cpát sladkým,tučným.Začněš jíst více zeleniny,ovoce,ryby.Prostě začně zdravěji jíst,ale ne jako dietu...a taky mužeš chodit na dlouhé procházky.Vím jak se cítíš..já měřím 165cm a ted vážím 124kg,ale taky jsem porodila čtyři děti :-)Zhubneš až porodíš.Ted si užívej těhotenatví a nestresuj se.

  • buď v klidu. Já mám taky nadváhu, otěhotněla jsem...první 4 měsíce nevolnosti jako prase - shodila jsem 10 kg, teď jsem v 7 měsíci a mám pořád o 4 kg méně než před otěhotněním...což asi do porodu doženu, ale to mi přijde OK. Ohledně toho vážení u doktora, nikdo mi nikdy neřekl ani ň, prostě si to zapsali do průkazky. A moje kamarádka, která je snad ještě silnější než já během těhotenství přibrala 2 kg...vůbec to na ní nešlo poznat, mimčo si to prostě vzalo " z ní". ;-) takže klídek :-)

  • sisterrys4.12.2017 13:05

    Ahoj, teď to určitě nijak neřeš. Důležité je jíst zdravě a pestře, to se doporučuje v těhotenství každé. Toho, že nějak extra nabereš bych se nebála. Mě přijde, že tělo jede dost ze zásob a nemá potřebu tolik nabírat. Já měla počáteční váhu 81kg (na 162cm), na konci těhotenství 88kg, po porodu 78kg ;-). Žádný doktor se nad mou váhou nepozastavil. ;-)

  • sono24.12.2017 13:19

    Ahoj. Kolko máš váhu s tým už veľa nenarobíš
    odporúčam neunášať sa tehotenskými chuťmi, ak nejaké budú
    ja som nemala
    V žiadnom prípade nejesť večer
    absolútne žiadne sladké! Aj keď bude chuť, že budeš plakať
    kilá ovocia, to môžeš.
    Kľudne môžeš spaľovať tak, že chodiť rýchlo, kludne si môžeš kúpiť stepper. Ja som robila drepy do nejakého 7 mesiaca.
    Ja som pribrala 16 kilo do mesiaca boli samé preč
    fakt som sladké nedala do úst. Nechutilo mi
    jedla som pravidelne, veľa ovocia. Pracovala do 8 mesiaca fakt manuálne schody atď
    Pokiaľ nebude problém, môžeš robiť všetko
    čiže žiadne sedenie😀a bude to ok.
    Držim palce.

  • No teď už s tím těžko něco uděláš, váha ti může růst hodně, nebo taky málo, na to ti taky nikdo neodpoví. Nemusíš jíst za dva a můžeš jíst zdraveji. Váhu bych řešila až po porodu.

  • Vahu neres.Ja mela pred otěhotněním 90kg,pri 165cm,ted mam nahore 20kg v tehu,takze 110kg,jidlem to urcite neovlivnis.Jo nerika se to cislo prijemne v poradne ale nikdo to neresi ;-)

  • Kamkri4.12.2017 14:01

    ahoj, podstatné je, abyste byly ty i miminko zdravé. Pokud to tak bude, není potřeba cokoli řešit a stresovat se.

  • Ono jak kterej doktor. Můj nemá rád, když se přibírá víc než je horní hranice grafu v těhotenské průkazce. Jednou se zhrozil, když jsem za tři týdny přibrala 3 kg. A to jsem celkem nabrala jen 12 kg :-)Ale klidně můžeš přibrat jen 5kg. Někdo to prostě ani jídlem neovlivní. Jak již psal někdo výše, není nutné jíst za dva, ale jíst zdravě a pestře :-)

  • whitehorse14.12.2017 18:08

    Ono je to hodně individuální jak vzhledem k výchozí váze tak i u jedné a stejně ženy.
    Při prvním těhotenství sem přibrala 20kg, při druhém jen 8kg.
    Bylo by dobré, pokud by jsi dodržovala pravidelné stravování, večer méně sacharidů a více bílkovin a váha nemusí nárůst za těhotenství nad 100kg.
    Co se shazování kil po porodu týče, tak já sem měla problém sundat kg dolů dokud sem kojila. Takže bych chodila na prochazky, jedla rozumně (ne za dva a sladké) a počkala aspoň půl roku po porodu jak bude tělo reagovat.

  • kamarádka byla před druhým těhotenstvím taky s docela slušnou nadváhou, během těhotenství u ní zjistili těhu cukrovku, musela dodržovat dietu a ve finále šla rodit a měla o 4 kila míň než před otěhotněním, co nabrala do bříška to zase ztratila v nohách a viditelně zeštíhlela. Po porodu je z ní kočka jako nikdy, nějaká kila ještě nechala v porodnici, takže je maximálně spokojená a těhotenství u ní znamenalo i hubnutí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist