Možné těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378862 10.12.2017 23:26

Zdravím všechny,
Mám takový dotaz. Začala jsem poprvé brát HA a hned 7. den po tom, co jsem si vzala první pilulku jsem měla pohlavní styk s přítelem. Sice původně chráněný, ale kondom nám bohužel praskl. Pilulky používám pravidelně dál, ale kondom nám skoro pokaždé praskne a přítel se s největší pravděpodobností udělá do mě. Teď po 2 týdnech se mi zvětšily najednou prsa, i jsem přibrala. No samozřejmě první věc, která mě napadla byla ta, jestli nemohu být těhotná..budu ráda za každou radu nebo názor, moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No nemela bys byt, kdyz ji beres podle navodu. Telo se ti spis meni vlivem hormonu z HA. Nestresuj se a pokud se bojis, udelej si test cca 14 dni po styku, kdy se obavas, zes mohla otehotnet.

  • trinetka11.12.2017 6:54

    No, je to loterie.. Poznáš na sobě ovulaci? Zvláštní, že nám nikdy kondom nepraskl :D Když vám praská pořád. Buď málo lubrikace, nebo špatná velikost, ale to je vedlejší. V návodu HA (četla sem ji naposledy před víc než 15ti lety) se myslím píše, že první cyklus by si neměla na ochranu HA spoléhat a použít i jinou, což teda děláš, jen je to k ničemu. Prsa a přibírání opravdu může způsobovat HA stejně jako těhu, takže jednoznačnou odpověď ti nedá nikdo jiný než nadcházející ms (ani gyndr na utz tak brzo neuvidí, jestli se ti tam netoulá oplodněný folikul) takže buď to risknout a počkat na ms nebo si rovnou vzít potratové, otázka je, jestli na ně stejně už není pozdě.. Takže ti vlastně moc neporadím.. Ono to ani nejde. Pravděpodobnost otěhotnění prostě je. Snižte pravděpodobnost otěhotnění do budoucna ještě ochranou navíc, což by byl přerušovaný styk, když vám ten kondom toliko praská.. I s kondomem.. A od druhého cyklu už by jsi měla být chráněna plně pokud se nezadařilo.

  • pokud jsi začala užívat Ha v první den cyklu, jsi chráněná od začátku, pokud později, měla by jsi se (dle druhu Ha) chránit alespon 7 dní jinak.
    myslím si, že pravděpodobnost, že by jsi byla těhotná v případě, kdy jinak HA užíváš správně, je malá.
    taky mně zaráží, že vám kondom tak praská. nasazujete ho správně a používáte správnou velikost? používáme kondom několik let a nikdy nám neprasknul.

  • Začala jsem brát HA první den ms.. a po skončení jsem s přítelem spala bez kondomu .. a je to tak doteď.. a už je to více jak půl roku a těhotná nejsem:)

  • Ano, pokud jsi HA začala brát první den cyklu, tak jsi chráněná už od prvního den, pokud ne, ještě 7 dní se chránit jinak. Pravděpodobnost, že bys byla těhotná je malá, pokud bereš HA podle návodu a nezapomínáš. Kondom by správně praskat neměl, tipuju to na malou velikost. ;) S bývalým nám prasknul 2x a to jenom proto, že byl debil a chtěl prostě za každou cenu zkusit jinej druh, ale měli jenom menší velikost, tak si ji koupil. Kondom pak pochopitelně praskl, naštěstí pak jsem se s ním rozešla a na další kondomy z týhle krabičky nedošlo :D Pokud neví, jakou koupit velikost, tak nejlepší řešení bude, když si v erekci změří obvod penisu a pak se podívá do tabulek. ;) JInak HA beru už skoro 2 roky, kondom nepoužíváme vůbec (jenom, když jsem brala antibiotika, který snižovaly účinnost). A těhotná nejsem. :) Na to snížení účinnosti pozor, může se to stát i kdybys zvracela nebo měla silnější průjem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist