Mentální Anorexie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43047 14.10.2012 13:11

Ahoj.Píšu,protože mám strach o ségru.Je jí 12 let a váží 26 kg.A vysoká je 147 cm.Neměla by už být v nemocnici??? Myslím že je to hrozný.I rodiče se o ní bojí.Předem dík za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad14.10.2012 13:20

    Jen tak trošku, ne rýpání!! Nemoc se jmenuje "ANOREXIE"
    A k tvému dotazu - ANO, je to hodně špatné!!! Tvoji rodiče by měli se sestrou OKAMŽITĚ naklusat na dětské a vyžádat si žádanku na endokrinologické vyšetření. Dále se už uvidí, dle výsledků.
    A jak tvoje sestra jí? Cvičí, nebo snaží se nějak hubnout?

  • Zřejmě porucha příjmu potravy, podle jejího chování můžete usoudit, jestli jde o anorexii, bulimii anebo třeba něco fyziologického - třeba má opravdu problém s trávením... rozhodně to řešte, je to velmi nebezpečné pro její další život ve všech jeho funkcích. Bát se není řešení - začněte jednat a jeďte k lékaři! Ať to dobře dopadne...:-)

  • Okamžitě k doktorovi, nesmí se to zanedbat, někteří rodiče si nechtějí připustit, že by s jejich dítetem bylo něco špatně, pokud to tvoji rodiče ví, tak je zkus předsvědčit, že je třeba jednat! Není pravidlem, že tuto nemoc musí mít, je možné, že je problém jinde, ale není to vyloučeno! Zkus pozorovat sestru, jak se chová, jí normální porce? Pokud ano, nezvrací na záchodě? Neprohlíží se příliš v zrcadle, nehledá na sobě chyby? Nemyslí si, že je tlustá? Jsi její sestra, zkus se jí zeptat, ale připrav se, že ti klidně může lhát. Určitě to nějak vyřešíte jako rodina. Kdyžtak by ti mohl pomoci i web: http://www.idealni.cz

  • tvoje sestra má hodně hodně silnou podváhu!!!!!......BMI (váha na druhou/ výška) vychází mi 12............minimum podváhy je 17......určitě vyhledejte lékařskou pomoc!!!!!!....může se trápit kvuli klukovi, proto třeba nejí a chce být hubená.......může to být cokoli....ale tohle je už pro její život nebezpečné!!!

  • Jak píší holky výše, může to být anorexie (odmítá přijímat potravu), bulimie (přecpává se a pak zvrací), porucha štítné žlázy nebo jakýkoli další problém. Nechápu, proč tohle už dávno neřeší tví rodiče. Sestra musí co nejrychleji k lékaři! Pokud bude trpět podvýživou, nikdy nedostane menstruaci, nevyvinou se jí správně vnitřní pohlavní orgány, odvápní se jí nevratně kosti, zkazí zuby... Za pár let by mohla skončit jako invalida, trvale neplodná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist