Menstruacni kalisek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398997 26.7.2019 21:14

Ahoj. Uvažuji o koupi menstruačního kalíšku. Můžete se podělit se zkušenostmi a poradit ohledně koupě? (Jestli máte nějakou špatnou zkušenost). Je mi 25 a jsem po porodu prirozenou cestou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem si v 18 vybrala Yuuki 1, což je menší velikost, protože jsem nerodila. Vyhovuje mi, trefila jsem se napoprvý :) První cyklus úplně v pohodě, druhej jsem s ním bojovala, ale pak jsem přišla na to, že ho dávám mimo čípek a od tý doby úplně v pohodě. Akorát stopku jsem stříhala asi 2 minuty po prvním zavedení, hrozně mi vadila, mám tam teď pár milimetrů a stejně to za ní nejde vyndat, je tam spíš pro mojí orientaci, jak je kalíšek natočený. Mám totiž čípek na stranu a musím kalíšek nasadit na něj a pak při vyndavání dobře najdu spodek kalíšku podle stopky. Podívej se na kalíšek.cz nebo se přidej na fb do skupiny kališnice. Na webu je spousta článků, jak vybrat kalíšek a i porovnání různých značek a velikostí. :) Že jsi rodila neznamená, že musíš mít nutně tu větší velikost. Navíc pokud si to dobře pamatuju, tak mamka má Ladycup L a ten je jenom o kousek větší než můj Yuuki 1. Každá značka má ty velikosti jinak, stejně tak i tvrdost. A některý mají i jiný materiál. Za sebe můžu poradit, abys vybírala kalíšek s vroubkama dole, líp se pak vyndavá a neklouže. Ale někomu zase naopak vadí.

  • Ahoj, já mám meluna classic s kuličkou M. Je mi 30, narodila jsem. Vše v pohodě. Můj první výběr. Na začátku jsem nevěděla co a jak, ale po prvním cyklu bych neměnila. Přišla jsem na sklad, který mi vyhovuje a na jeho kontrolu. Vylévám ráno a večer. O ms nevím a neměnila bych. Tampony nemůžu, je mi z nich zle...
    Ale kalíšek je ok :-) Moje máma má velikost L s očkem, má 2 děti a je spokojená. Hodně zkušeností je ve skupině kalíšnice na fb.

  • Ahoj, urcite doporucuji! Manipulace se mi zezacatku zdala spise az nechutna, ale kdyz jsem se zamyslela nad vsemi temi vyhodami, rekla jsem si, ze to zkusim a byla to nejlepsi volba :)
    Menstruaci mivam normalne dlouhou (8-9 dni), ale s kaliskem mi to prestalo uplne vadit, cely den o tom nevim.
    Trvalo mi asi 3 cykly nez sem se s tim naucila poradne zachazet, takze to chce trpelivost ze zacatku.
    Ja jsem teda jeste nerodila, takze mam velikost S od Lunacup. Kvuli nizkemu cipku jsem si musela odstrihnout celou tu stopku, ale to na vyndavani i zavadeni nemelo zadny vliv, takze max spolojenost. :)

  • WojKa26.7.2019 22:02

    Také velice doporučuji, je to naprostá pohodička oproti vložkám nebo tampónům. Na začátku jsem opravdu dlouho vybírala a pročítala spoustu článků a stránek(ohledně velikosti, tvrdosti, tvaru, skladům).
    Jinak co se týče výběru, sic jsem po jednom spontánním porodu a jedné sekci, ale i tak mám jeden z těch menších a to menší organicup. Ohledně velikosti Ti opravdu asi nikdo neporadí, to budeš muset vyzkoušet. Přeji šťastný výběr a určitě se toho neboj. ;-)

  • Marlena26.7.2019 23:33

    Podle mě to až taková pecka není. Trávím na záchodě i čtvrt hodiny, než se mi ho podaří zavést. Hrabu se v sobě každý den několikrát a jsem dole akorát podrážděná. Už ho mám víc než rok a furt jsem nepřišla na to, jak si ho efektivně rychle zavést. Trvá mi to pět dní, než na to znovu přijdu, pak ms skončí a za měsíc se to učím odznova. 8-o Fakt bych tomu už potřebovala přijít na chuť. Potřebovala bych asi i větší, první tři dny na něho není spoleh, musím nosit vložku, abych náhodou neprotekla. Furt u mě vítězí ekologie (před kalíškem jsem nosila nejsilnější noční tampony v kombinaci s vložkou) a měnila to co chvíla. Jinak bych to už dávno vzdala.>:-[

  • Mám Gaia cup a i za mne kalisek super. Celý den o něm prakticky nevím, vylevam rano a večer, jen výjimečně i po příchodu z práce. Velikost L, porod vaginalni a pak i sekcí. Tampony mi byly nepříjemné, používala jsem spíš vložky, což v lete nic moc. S kaliskem jsem vyzkoušela i koupání v moři a bazénu a bez problémů. Nepoužívám k němu ani intimku, zavedení je pro mne rychlejší než nasazení vložky, trvalo mi asi 3 cykly, než jsem našla správný a pro mne pohodlný způsob. Teď už ho používám 4 roky.

  • Ahoj, mám 7 dětí, zkoušela jsem Yuki pro ženy po porodu a hrozně mě tlačil, vyhovuje mi menší , měla jsem Ladycup, vadila mi stopka- zastrizeno, teď používám lunacup, ten mi přijde nejlepší. Chtěla jsem hlavně říct, že, to že má žena za sebou porody , nemusí nutně znamenat, že si na pořídit větší velikost, kamarádka má po dvou porodech dokonce melounu S. Chce to vyzkoušet 🙂😉

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 606 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist