Menstruační kalíšek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176315 8.5.2019 11:20

Ahoj holky,
v rámci ekologie, peněz a také vlastní hygieny, cistoty a mnoho dalších důvodů jsem se rozhodla koupit si menstruační kalíšek. Na internetu jsem četla spoustu recenzí na různé značky, ale je jich tolik, že nevím který vybrat. Nikdo v rodině ani z kamarádek to nepoužívá, takže se o tom nemam pobavit s nikým konkrétně. Je tu někdo kdo používá menstruační kalíšek a mohl by mi nějaký určitě doporučit? Myslíte, že je lepší investovat do nějakého drahého (800,-) nebo i ty levnější jsou kvalitní (400-500,-)?
Děkuji moc za doporučení :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja mam Lady cup velikost L, kupovala jsem ho v 33 letech, jsem po porodu cisarem.
    Sedi super, nejdriv to byl boj, po prvnim pouziti jsem chytla kvasinky, protoze v navodu bylo, ze pokud nepujde zavest a bude to drit, ma se navlhcit. Navlhcila jsem ho vodou a z toho to chytla. Po lecbe kvasinek jsem ho na pul roku zahodila a pak se k nemu vratila. Bylo to v dobe, kdy jsem mela velmi bolestivou a silnou ms.
    Po 6 cyklech s kaliskem se ms hodne zmirnila a skoro o ni uz nevim. Je to urcite dobra volba :-)
    (A pri problemu se zavadenim ho jakoby obkrouzim na kraji vaginy, aby se navlhcil).

  • WojKa8.5.2019 11:45

    I za mě je to velmi dobrá volba. Na začátku tohoto roku jsem si koupila nový, ale posloužil jeden cyklus než jsem zjistila, že jsem těhotná.:-D No, také jsem dlouho váhala a přemýšlela, přeci jen některé holky píšou, že jich musely vyzkoušet pět, šest než našly ten správný. To mě docela odrazovalo...
    Asi to není úplně ideální rada, ale já si koupila za pár korun z Číny a vyzkoušela aspoň která velikost bude pro mě a mezi kterými kalíšky vybírat, protože ten z Ali mi sedl úplně super.
    Jinak já mám OrganiCup menší velikost, má v průměru 40mm a jsem po jednom normálním porodu a jedné sekci. Takže hodně záleží na tom, jak máš posílené svaly pánevního dna a jestli sportuješ.
    Hodně štěstí při vybírání.

  • I za mne je kalisek super volba. Mám gaia cup velikost L. Zavádění je trošku o cviku.
    Jako výhodu vidím i možnost koupání na koupališti/bazenu, kdy je použití kalisku lepší než tampony.

  • Tomu rozumím, můj první výběr kalíšku byl dost jednoduchý, protože tehdy jsem si vybírala jen ze dvou značek, trh s kalíšky v ČR byl na začátku, tak jsem vybírala spíš podle toho, kde nakoupím výhodněji pokupě, sháněla jsem tehdy i jiné věci. Vybrala jsem si Mooncup, který mi sloužil víc jak 10let (ten už je k dostání i třeba v drogerii DM, snad i v Tetě, takže se nemusí brát po netu). Teď mám barevný Ladycup, protože můj první kalíšek se mi podařilo na pár měsíců zašantročit, už jsem ho však našla, takže je schovaný jako náhradní, stále je plně funkční. Spokojená jsem s oběma, ale několik měsíců ze začátku trvalo, než jsem vychytala různé mouchy, teď už si život bez kalíšku nedovedu představit, zvládám s ním úplně vše, až bohužel na šestinedělí. Jsem po 4 porodech a čípek mám dost nízko (to už od začátku), stopku musím mít šmilou úplně dočista, měsíčky slabé až středně silné

  • Risu8.5.2019 16:20

    Doporucuju FB skupinu Kalisnice :) Zalezi na sile MS, na vzdalenosti cipku od kraje pochvy pri MS, ba porodech, celkove stavbe tela... Mne staci LadyCup S, 30 let, zadny porod, 2,5denni slaba MS.

  • sisterrys9.5.2019 11:23

    Mě dobře poradili přímo na kalisek.cz (psala jsem mejl, poté co mi první kalíšek nesedl). Bohužel se ukázalo, že pro mě není kalíšek vhodný, mám moc nízko čípek. Tak jedu látkové vložky a jsem celkem spokojená, s kalíškem by bylo určitě méně práce.

  • Taky kalíšek můžu doporučit:
    Osobně jsem šla do značky Me Luna (nakoupeno na kalisek.cz - s obchodem jsem moc spokojená).
    Nejdřív jsem si koupila velikost M (je mi 25, bez dětí), ale moc mi nepadl a nechtěl se rozvinout, tak jsem si koupila menší velikost S. S tím, že po dětech třeba M ještě přijde vhod. Menší velikost mi padla skvěle a teď si to nemůžu vynachválit. V ty silnější dny menstruace pak občas ještě nosím intimku, teď tedy v duchu ekologie přecházím na ty látkové taky z kalisek.cz.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist