Menstruace v dětství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420333 22.7.2019 18:43

Ahoj holky. Je mi 15 let a menstruuji cca. 2 roky. Teď v létě je to strašné- nemuzu najít vložky, které by mě nedráždily a neprotekly. Mam to hrozně silné a 7 dní mě neustále bolí břicho. Před mamkou se o tom hrozně stydím mluvit tak žádám Vás o nějaké rady. Tipy na vložky bych hrozně uvítala ale tampony ani kalíšek používat nechci.nejdou mi zavést.Děkuji s pozdravem Claudia

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsem nechtěla používat tampóny, takže tě naprosto chápu. Taky mi nešly zavést (ani s aplikátorem) a byly mi celkově nepříjemný. Pak jsem si je občas vzala na koupání, ale s odporem a na co nejkratší dobu :D Vložky jsem používala Naturella ultra, Always mi nevyhovovaly, byla jsem vždycky zapařená až opruzená a ještě šustily, samej igelit. Jediný, který byly dobrý byly nějaký noční, ségra je teď používá taky, takovej fialovej obal s kytičkama, nevím přesně název. :) Ale to spíš na noc než na denní nošení. Já jsem v 18 přešla na menstruační kalíšek.
    Menstruační kalhotky jsou spíš na špinění, slabou až střední menstruaci. Ale záleží, co je podle tebe silný, třeba to ani tak moc silný nemáš.
    Můžeš zkusit ty bio vložky, hodně si je v poslední době chválí, sama jsem je ale nezkoušela. Některý si chválí taky vložky z Lidlu.

    A k tomu břichu, mívala jsem to kdysi taky, klidně 2 dny před a pak celý týden krvácení a bolesti. Pomáhal mi solný polštářek, nahřeje se v troubě a dá na břicho. Ale jsou i třeba pohankový nebo jenom termoform (nebo jak se tomu říká) s horkou vodou. :) Prášky jsem moc nechtěla brát a stejně mi většinou nezabraly.

  • A s jakými máš zkušenost? Já měla vždy jen always a vyhovovaly mi. Nikdy nepřetekly. Někdo říká, že je to samý igelit, ale já to vůbec nevnímala. Někdo si chválí naturelly, druhá je zas haní.

    Na youtube jsou i nějaké testy.

    Existují i bio verze, látkové vložky či menstuační kalhotky. Ale s tím já zkušenost nemám.

    Postupem času jsem najela na volnou menstruaci a teď kalíšek.

  • Doporucim bio vlozky Naty nebo Organyc. Jsou sice trosku drazsi, ale bio. Tzn.nejsou tak nasakle chemii a jsou rozlozitelne, nejsou v nich zadne plasty. Jsou i v tenke verzi a s kridelky. Vyzkousej. Kupuju na webu econea.cz, nebo jsem je i videla v obchode s bio potravinami a kosmetikou.

  • Proti bolesti poradim bylinkove caje. Nejlepsi je rebricek. Ted vsude roste. Utrhnes par listecku nebo i s bilym kvetem, omyjes, das do hrnku a zalijes varici vodou. Nechas cca 20 min.louhovat a vypijes. Je to trochu horke, ale da se to. Jinak řebříček je ženska bylinka.

  • Ještě dodávám k bylinkovým čajům: zkus taky čaj z maliníku / listí maliní. Opravdu to pomáhá, máme v práci dokonce jeden erární a všechny si ho moc chválíme!

  • Johankaaa23.7.2019 14:08

    Taky mi dlouho žádná vložka nesedla, teď používám bella for teens a fakt supr :-) i ty horka s ní jdou
    Je slaboučká, vzdušná a saje fakt dobře
    Tampony mi tu taky nevnutí :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist