Menstruace , tampony

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183459 14.12.2018 21:01

Dobrý den, jsem panna a už nějakou tu dobu menstruaci mám. Rozhodla jsem se, že vyzkouším tampony místo vložek... Když jsem zavážela tampon, tak to celkem bolelo, ale pokračovala jsem o kousek dál, ale pak už to bolelo hodně a dal mě to nepustilo... Takže tampon není dostatečně hluboko a cítím ho... Co mám delat? Je tampon moc velký?

  • 15.12.2018 14:40:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Me kdysi davno kdyz jsem zacla tampony zkouset, taky nesly zavest. Zkusila jsem tedy ty s aplikatory (tampax) a a nima to slo o hodne lépe a pouzivam je uz roky. A samozrejme prvne ty nejmensi velikosti ;-)

  • Ano, je mozne ze mas nevyhovujici velikost. Koupila bych ty nejmensi.

  • Co se tamponů týče,měla jsem s tím také problé.Jednou to šlo pak zase nešlo.:-(Na výběr jich je opravdu hodně.Záleží také na tom zda máš silnou menstruaci nebo opak.Ale pokud ti jde už od začátku špatně zavádět,nemá cenu aby si ho tam rvala násilím.Můžeš si také poškodit vnitřní stěny.Stalo se to mě a měla jsem akorát zánět a věř mi,že to není nic příjemného.>:-[ A pokud jsi panna tak je lepší z prvu začít hodně menší velikostí.Už jen kvůli stažení stěn.Hlavně pokud je ti to nepříjmné raději zůstat u vložek a po delší době zase zkusit.Je to vážně lepší už jen kvůli riziku TSS.

  • Danielqa15.12.2018 18:41

    Mně to také takhle nešlo takhle poprvé. Nešel mi dát dost hluboko a cítila jsem ho při každém pohybu. Pak jsem to zase zkusila za pár měsíců asi a už jsem si je uměla dát správně. Také jsem byla panna.
    Nedávej je tam násilím. Uvolni se a zkus menší velikost.

  • Já mám ms po 3., tampon pouzivam od prvního dne a jelikož jsem měla naznaky ms uz dřív, a to zrovna před dovolenou, neměla jsem na výběr. Ale když jsem to zkoušela poprvé, nenašla jsem ani dirku:-D, ale pak jsem ji našla a tomu mi dost napomohlo zrcátko. Ale já měla problém s tim, že jsem si tam tampon zaváděla, a ani ms nemela, timpadem jsem si ani sednout nemohla. Ale i teď potřebují zrcátko, i tak se mnohdy netrefím ale říkám si, že to chce cvik. Zrcátko nosim normálně i do školy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist