Menstruace při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47238 18.3.2012 15:58

Holky myslíte si, že mi může přijít menstruace 2 měsíce po porodu, když plně kojím? Včera už jsem jen mírně špinila a spíš už do hněda a do růžova, tak jsem si říkala, že už jsem se konečně snad přestala po porodu čistit. Ale dneska se to zase zhoršilo a jde ze mě spíš jen krev bez hlenu a je to výrazně červený a už to není na slipovku, musím si vzít normální vložku, ale není toho až zas tak hodně. Jen né na slipovku. Myslíte si, že bych už mohla dostat takhle brzo menstruaci? Na kontrolu po šestinedělí jdu až 27.3. Nevím jestli si nemám raději zavolat na gyndu. Co by jste dělali vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já si myslím, že je to celkem normální..... Já jsem také dostala menstruaci dost brzo i při plném kojení. (Nevím už, po jaké době, protože je to už 10 let :) ) ale podle mého názoru se nemusíš znepokojovat. ;-)

  • Mám 3 děti, všechny jsem plně kojila-u toho posledního jsem kojila opravdu přirozeně, nosila jsem ho přímo na těle, v noci s ním spala a kdykoli si mohlo dát prso, nedávala jsem dudlík (prostě přírodní přístup kojení) a stejně MS jsem opět dostala okamžitě po šestinedělí (jako u předchozích 2 dětí, které jsem šidila i dudlíkem) a pak měsíc, co měsíc. Ale po třetím porodu ji mám dost pravidelnou (pravidelnější, než byl kdykoli před tím můj cyklus) i přes kojení, při předhozích kojení jsem ji měla dost nepravidelnou a cykly byly spíše delší.
    Ale já očistky-po spontálním porodu -měla vždy jen tak 3-4 týdny, takže jsem tam měla puzu, takže nevím, určitě bych zašla na gyndu na prohlídku po šestinedělí, co nejdříve.

  • MS po porodu může přijít kdykoliv po šestinedělí. Je to u každého individuální. Moje kamarádka dostala MS 8 týdnů po porodu, já jsem 10 týdnů a zatím nic a doktor říkal, co jsem psala na začátku. je to individuální. Někdo začne menstruovat velice brzy, někdo třeba po celé kojení ne. není výjimkou ani laktační amenorea trvající dva roky, pokud dva roky plně kojíš. Takže po 2 měsících to není brzy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist