Menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64432 22.4.2012 9:17

Ahoj holky .Potřebovala bych od vás radu . Je mi teprve 13 a menstruaci mám silnou . Nebaví mě pořád si měnit vložku a ani nechci vědět o tom ,že MS vůbec mám . Začla jsme brát vitamín C a piju citronovou šťávu s vodou . MS se docla zmírnila ,ale já bych hlavně potřebovala pomoc jak ji zmírnit při tom prvním a druhém dnu . To se totiž vůbec nevyspím a ještě k tomu cítím tu vložku s každým pohybem a už mi to opravdu leze krkem . Děkuji
A ještě něco menstruaci mám asi rok a je nepravidelná ,ale já bych spíš potřebovala vědět jestli je v tomhle prvním roku ta menstruace nějak víc silná než třeba až ji budu mít za 3 roky . DÍKY MOC !

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jak ji zmírnit ti neporadím, ale zkus místo vložek tampony. ;) Mám je mnohem radši, protože se nemusím bát, že si třeba nějka blbě sednu a ta krev prosákne.. Já třeba nemohla vůbec sedět v tureckém sedu, to mi ta rkev hned tekla mimo vložku ;) S tamponem ani o menstruaci nevím, když nepočítám, že mi třeba není dobře :D ale rozhodně nebudeš cítit, jak ti to někde teče ;)

  • Verousek8922.4.2012 9:57

    Tak já bych ti místo vložek také určitě doporučila raději tampony nebo menstruační kalíšek. Já používám menstruační kalíšek a když nemám MS tak silnou, tak ráno kalíšek nandám, večer vyndám a celý den vůbec o ničem nevím. Kalíšek můžeš mít totiž zavedený až 12 hodin :) Vložky pro mě byl děs, používala jsem je pouze ze začátku, ale pak jsem přešla na tampony a už bych se k vložkám nikdy nevrátila. Pro mě byl nejhorší ten pocit, jak to ze mě teče a jak si musím pořád hlídat, aby mi krev nenatekla mimo vložku a tím neprosákla. To, že je v prvních dvou dnech MS silnější, je vcelku normální. Já to tak také mám, první dva dny mám MS silnější, mívám bolesti břicha a občas i pocit na zvracení. U každé to probíhá jinak :) Ale, jestli budeš mít MS za 3 roky stejnou jako máš teď, to ti těžko někdo řekne, může se ti změnit, ale také nemusí. Říká se, že první 2 roky se MS a celý cyklus upravuje.

  • Ahoj, já mám MS taky dost silnou, přešla jsem na tampony, pak na menstruační kalíšek... Pomohlo to jen trochu, asi ji mám fakt hodně silnou. Dělala jsem to třeba tak, že jsem měla tampon + vložku (pro jistotu). Teď jsem začala číst o bylinkách, v současné době piji meduňku (hlavně proto že mi chutná a zároveň by měla být i proti stresu ;-) ) a MS se mi docela dost zmírnila, stejně jako po kontryhelu. Mám to sice zatím vyzkoušený jen na jednom cyklu, ale asi mi to pomáhá :-) Někomu pomohlo pití kontryhelu, šalvěj, kopřiva... Každá jsme originál a na každou působí něco jiného. Chce to zkoušet a určitě přijdeš co je nejlepší pro tebe :-) Určitě bych zůstala i u pití citrónu. Přečti si pár článků o bylinkách, které působí na MS, určitě něco zkus, pomůže to :-)
    Markéta

  • Ahojky doporučila bych určitě tedy tambony dnes je mnoho super značek na trhu já osobně spokojena s O.b jsou sice dražší o to jsou opravdu kvalitní sama si můžeš zvolit jakou velikost a která ti hlavně bude vyhovovat myslím,že "norma" jsou takové typické já musela používat "super" jelikož menstruaci první 3 dny jsem vždy mněla hrozně silnou.A poté až se skamarádíš s tampony přesunout se třeba na kalíšek :-)
    Na zmírnění bolesti já mněla růžového kamaráda a to je prostě jednoznačně ibalgin bez toho ani rana hlavně ty první 3 dny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist