Menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398224 19.2.2019 21:28

Ahoj. Je mi 13 let a ještě nemám menstruaci. Asi ještě 5 lidí z holek (ve třídě je nás 16 takže už to má 10 holek) a já se bojím že budu poslední. Výtok mám... ale bojím se že to je infekce. Moc bych ji už chtěla. Když o tom holky mluví tak si připadám jako lůzr když to ještě nemám. A též mě štve že jsem ještě malé dítě a že moje tělo si o mě myslí že jsem “nepřipravená”. Nevíte jak ji mám vyvolat nebo mi říct nějakou radu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka219.2.2019 22:08

    Jo, teď o tom všechny mluví jako o něčem super a za dva roky budou psát a stěžovat si, jak je to otravné, že to chtějí posunout, že jim to vadí, že je to nebaví s vložkami, vadí při sportu, při cestování,... holky, řešíte blbiny.
    Nechápu, o čem při tom jako mluví. To jakože každá, která to dostane, hned druhý den přikluše do školy a oznamuje všem, že už "patří do klubu žen"? To jako každý týden probírají, která to zrovna má a nemá, jaké používají vložky, nebo co probírají? A každou přestávku? Kdyby to dělali u mě ve třídě a vadilo by mi to, tak bych se šla projít na záchod nebo bych měla v záloze nějaké lepší téma. Podle mě je fakt už lepší se bavit o klucích z vedlejší třídy než o menstruaci. Ale mně by to teda vůbec nevadilo. Spíš bych jim řekla (kdyby měly blbé kecy, ale možná je jim to úplně šumák) něco jako "no, užívám si posledních pár měsíců, kdy můžu na bazén kdykoliv, kdy neřeším vložky při tělocviku a podobně. Však si ještě dalších 40 let užiju menstruace ažaž."

  • Vzpominam si kdyz jsem byla v tomhle veku a resilo se to ve tride uplne stejne. Zpetne je to úsměvné. Menstruace neni nic prestizniho. Spis je to otrava na desítky let. Bud rada, ze mas jeste klid. Mimochodem myslíš, ze to opravdu maji vsechny a nekecaji jen, aby byly za frajerky? Ja kdyz to dostala, tak jsem to nikomu neoznamovala, prislo mi to jako soukroma zalezitost.
    A nejake návody, jak to uspisit nejspis nejsou. Kasli na to, kdo to ma a kdo ne;-)
    Osobne se nemuzu dockat az to mit nebudu.
    Ale vim, jak se citis. V tomhle veku je to těžký. Vsechno to srovnavani.

  • Ja som prvú dostala v 13 a prvé, čo mi napadlo bolo, že prečo už teraz? Nechápem, prečo po tom túžiš. Čakajú ťa trapasy (každej sa stalo, že pretiekla), nepríjemné pocity na telesnej a pri športe, možno bolesti brucha aj 3 dni... Niektoré mávajú z toho aj migrény, alebo od bolesti odpadávajú. Nájsť si krv na kalhotkách je horor. A dovolenka pri mori s menzesom, to ani radšej nerozvádzam. Teš sa, že máš pokoj...

  • Zvláštní! Holka užívej si že to ještě nemám.. vím jaký to je cítit se nedospěla.. ale sakra... Chápu ještě řešení toho že ti nerostou prsa.. ale ms! Bolí to! Svědí to! Jsi nepoužitelná! Protivná! Můžeš mít PMS.. problémy s břichem, špatným krvácením nebo podobné!

    Buď ráda že jsi to ještě nedostala jiné to dostanou až v 16.. na to že se o tom nemůžeš s holkama bavit neřeš.. k tomu ještě dojde! Vyvolat to nejde. (Alespoň o tom nevím) a je to blbost .. hlavně se o to nesnaž nebo si ještě něco uděláš..8-o

  • Risu20.2.2019 4:37

    Bud rada, ze ji jeste nemas! Ja ji dostala ve 14 a kdyby jeste rok dva pockala, byla bych mnohem radsi... Vzdyt ji budes mit dalsich 40 let, tak proc spechat.

  • Já jsem dostala ms až ve šestnácti a spíš jsem si připadala divně, protože jsem se jako dospělá žena necítila. Ve třinácti ještě není pozdě, spíš naopak. Nemůsíš se cítit nejak méněcenná. Spíš buď ráda, že nemusíš ve škole řešit vložky atd. Přijmi se taková jaká jsi a měj se ráda. Tvé tělo dobře ví, kdy je čas.

  • stupidiack20.2.2019 8:09

    Nechej to na přírodě, ta ví nejlíp, kdy jsi připravená. Určitě od nás nečekej nějaké rady na vyvolání. To stejně nejde přivolat a za pár let by ses tloukla do hlavy, žes ji chtěla tak brzy. Já jsem si po první menstruaci taky připadala jako "konečně žena", jenže mně bylo 16 a museli mi ji vyvolat injekcí u gynekologa. Není kam spěchat.

  • Holka... co blbneš :-) já to dostala ve 12, moje ségry všechny až v 15. Řeknu, pokud zrovna nechceš otěhotnět, tak je to tááák otravný mít každý měsíc menstruaci, ty bolesti, není ti dobře, teče z tebe krev.. fakt to tak nutně potřebuješ hned ted ? buď ráda, že ji ještě nemáš, fakt... za pár let budeš zjišťovat, jak si to můžeš oddálit... :-)

  • Jestli už máš výtok, tak je to jedna ze známek, že tvé tělo už do určité míry připravené je ;-) je to jen otázka času, tak užívej doby, kdy to ještě nemáš a nic si nechtěj uspíšit :-) papa

  • A kam tak spěcháš? Naopak buď ráda , že to ještě nemáš.
    Já jsem svojí první menstruaci dostala přesně na moje 14 narozeniny. Byla jsem tehdy úplně poslední ve třídě a vůbec ničemu to nevadilo. Naopak starosti by sis měla dělat, kdyby už ti bylo víc jak 15 a MS stále nikde.
    Neboj, však ona brzo přijde (v ten správný čas, kdy správně "dospěje" tvoje tělo - tzn. kdy tvoje tělo bude připraveno). A ještě ráda budeš vzpomínat na doby bez MS:-)

  • Deni61120.2.2019 9:26

    Ahoj, rozumím ti, nás bylo 15 holek ve třídě a já to dostala jako 13.:-D ve 14 letech. A taky jsem si připadala opožděně, protože o tom všechny ostatní mluvily a navíc mi jedna "odbornice" řekla, že je divný, že to ještě nemám. To už bohužel někdy v tomhle věku v dívčím kolektivu bývá, dneska je to menstruace, zítra budou řešit, komu ještě nenarostly prsa, která si ještě nenašla kluka....Kašli na to, jak psaly ostatní, není kam spěchat.

  • Zanthia120.2.2019 14:25

    Asi už vše bylo řečeno, jen připomenu:
    Někdo poslední být musí. Když to nebudeš ty, budeš se na tu poslední dívat skrz prsty, jako kdyby za to mohla? Věřím, že ne. Tak vidíš. Není na tom nic špatného. Spíš si myslím, že ty, které to, chudinky, postihlo mezi prvními, se samy utěšují, že už jsou teda jako dospělý. Protože jinak na tom fakt není nic moc příjemnýho.
    Jinak my jsme se o tom tedy se spolužačkami téměř nebavily, netušila jsem většinou kdo už menstruuje. Jedině když se někomu stala nějaká nehoda a potřeboval sehnat vložku, tak to jsme se tiše jedna druhé ptaly, ale jinak ne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist