Menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397157 8.12.2018 2:28

Dobrý den chci se zeptat....je mi 15 let zachvilku 16 a stále nemám menstruaci, jsem z toho poněkud dost nervózní. Jiné holky už to mají a já stále nic. Bojím se abych byla zdravá....ke gynekologovi se bojím jít, to všechno co jsem slyšela a k mým zkušenostem a doktory, mám prostě strach...všichni mi říkají ,,buď ráda" ale já jsem i nejsem. Nejsem protože nevím jestli jsem zdravá a budu moct mít v budoucnu také děti? Měla jsem i jeden den kdy ze mě tekly kapky krve ale to bylo jednodenní a od té doby nic. Ale trpím výtokem, sice už menším ale trpím. Takže se chci zeptat..co mám dělat? Jde to nějak urychlit? Jsem zdravá? Tipy a rady? Prostě cokoliv jen mi pomožte :D fakt jsem zoufalá D:
Předem díky za odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak v prvni rade se uklidni. Kazde telo dospiva jinak rychle...
    Vytoky vetsinou znamenaji to, ze se tva menses jiz blizi (pokud nesvedi, bezapachaji, nejsou nijak dozelena napr.zbarvene)...
    A to, ze jsi mela jednodenni krvaceni... Muze to byt prvni menstruace (ja mela prvniho pul roku menses dlouhou max 3 dny).

    Takze fakt klid. To jestli jsi zdrava ti nikdo z nas bohuzel nereknem.. Ale na menses mas jeste dost casu.

  • Prsa ti rostou? Nejsi hodně hubená? Nesportuješ hodně? Všechno na to může mít vliv. Já měla menzes od 14ti, tobě je o rok víc. Někomu začne už pomalu v 9ti letech, někomu pizději. Každopádně na gyndu by jsi měla chodit, nejde jen o menstruaci nebo antikoncepci a tak dále, ale je potřeba chodit na preventivní prohlídky stejně jako třeba k zubaři. Některé věci nemusíš odhalit a je potřeba aby se tě gynekolog pravidelně prohlédnul. Takže za mě na gyndu určitě a při té příležitosti se tě na menzes ptát bude, to samé by měla i tvá dětská obvodní lékařka. A ti ti řeknou víc

  • stupidiack8.12.2018 15:41

    Taky jsem v 16 stále neměla menstruaci, proto mě mamka vzala ke gynekoložce, ta mě prohlédla, nezjistila nic vážného, tak mi píchla injekci a od té doby menstruuji pravidelně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist