Mensez na dovolené

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375733 17.7.2017 17:36

Ahoj..mám problém s tím,že asi za týden odjíždíme na chatu a já bych v ten termín měla dostat zrovna měsíčky. Už to na sobě i cítím,že je brzy dostanu. Bylo by to v pohodě ( koupat se nedudeme,bolesti by se taky daly) , ale ona ta chata je vysoko v horách a není tam ani voda ani žádný obchod a ke všemu ta chata bude plná chlapů a nikde žádná žena,která by mě alespoň pochopila,ale k věci. Chci se zeptat,jestli někoho nenapadne,kde si mám asi vyměnit vložku a hlavně kdy?? Hrozně se bojím,že to někdo pozná a bude trapas a navíc,tam není ani na záchodě koš a všechny odpadky se potom vynášejí dolů (cca 3 km) do popelnic a bylo by to vidět. Záchod se tam ani nedá spláchnout ( používáme kýbl s vodou) a bojím se že se ta krev nespláchne. Hygiena naprosto nulová a soukromí naprosto žádný a to ani nemluvím o celodenním výšlapu kamsi do hor. Co byste poradili, vy zkušenější ženy. Moc v tom zatím praxi nemám ( je mi 15). Tampony nepoužívám. Děkuju moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdeherda18.7.2017 9:03

    Menstruace je naprosto normalni a neni na ni opravdu nic trapneho. Myslim, ze i vetsina dospelych to tak bere. Chlapy to vubec neresi, jestli ma nebo ne nejaka holka ms je jim putna (samozrejme u vlastni pritelkyne to je neco jineho). Vlozku bych si menila normalne na zachode, zavrit se tam snad da, ne? Pouzity vlozky bych dala treba do nejaky nepruhledny mensi igelitky a tu pak vyhodila do spolecneho odpadu. Vzala bych si jich sebou nekolik do zasoby a pak ji brala sebou na zachod. Odpadky prece nebude nikdo prohledavat nebo zkoumat. Splachovani kyblem bych se nebala. Jinak krev se urcite splachne lip nez treba exkrementy, kdyz to napisu takhle naplno. Chapu, ze si z toho trochu nesva, ale zkus to nebrat tak tragicky, i kdyby si nekdo neceho vsimnul, tak proste reknes, ze mas menstruaci a hotovo.

  • Souhlasím s komentářem výše. Vložky si vyměň vždycky, když půjdeš na záchod (krev se spláchne, toho bych se nebála) - buď v chatě nebo na výletě se schováš někde za strom nebo kámen. Vem si sebou nějaké igelitové pytlíky, do kterých vložky vyhazuj a potom je dole vyhodíš (když je dobře zabalíš, tak to nebude nikde téct ani zapáchat). Já taky chodím často do hor a dělám to stejně. Chce to velkou zásobu vložek a případně i intimní ubrousky (dají se koupit v každé drogerii nebo lékárně), pokud nebude celý den možnost se nikde ani třeba v lavoru umýt. Myslím, že se to dá zvládnout v pohodě, aniž by si toho nikdo všiml - na záchod a mýt se musí stejně každý a když u toho budeš sama, tak si nikdo ničeho nevšimne. A i kdyby, tak to podle mě nikdo řešit nebude, je to naprosto normální a přirozená věc, kterou chlapi chápou..Tak neboj a užij si to i tak ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist