Mám strašný strach.. Nedá se to nejdřív nejak otestovat ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51376 10.3.2012 17:05

Můj dotaz vám všem příde asi divnej, ale moje poprvé stále oddaluji , protože mám neskutečný strach že otehotním.Můj kluk je z toho na nervy, protože sme spolu už přez rok A FURT NIC. Nejde o to že nechci , i já chci , ale srašne se toho bojím.Mám furt v hlavě že třeba praskne kondom nebo tak něco a bude to v háji a prosím neradte tím stylem že si mám pořídit antikoncepci, tuhle věc nechci řešit bez mámy, a vy mamky určite chápete, že já sem její malý trdýlko a ona to bude prodlužovat, protože nebude chtít abych už s někým spala.. Nemužu se ani vymluvit na to že mám bolesti , nebo že to mám nepravidelně, protože ona pravdu proste ví.. :( Nedá se kondom nejak nafouknout nejdřív nebo :D ja nevim , proste abych se ujistila že není deravej?

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně kondom nenafukuj proboha :-o Při SPRÁVNÉM použití by selhat neměl. My používali kondom dlouhé roky a nepraskl, ale já k tomu brala i HA. Nechápu tě. Když se tak bojíš, tak si bud najdi na netu všechny způsoby ochrany a něco z toho vyber nebo si dojdi pro ty prášky. Když se budeš stresovat těhotenstvim, tak si to ani neužiješ.
    Já také byla vždy maminčina malá holčička, ale HA mi napsat nechala, byla ráda, že jsem za ní s tím přišla, byla ráda, že se chci chránit a nechtěla vnouče. Zkus si s ní promluvit ;)

  • Verousek8910.3.2012 17:34

    Já jsem HA nikdy nebrala, používáme kondomy a nikdy se nám nestal žádný problém. Jde o to koupit si kvalitní a správně ho použít :) Asi 2x jsme měli primeros a ty se svlíkali, takže my vždycky už jedině používali durex a naprosto super. Při nasazování je důležité zmáčknout rezervoár, tím ti tam nevznikne vzduch a tím by se mělo předejít prasknutí.

  • Já taky čekala na svoje poprvé asi rok. Naštěstí přítel nijak zvlášť nenaléhal. Ke kondomům jsme ještě přibrali spermicidní čípky (je i krém). Jako pojistku. Kondom nám nikdy neprasknul, ale 2x sklouznul za celé dlouhé roky. Pak jsme běželi do lékárny pro Postinor, radši. Dnes už bych antikoncepci nechtěla, mám s ní devítileté zkušenosti a dle mého názoru je to sajrajt. Možná že dneska už je zase nějaká lepší, než před 11ti lety, ale pořád to jsou hormony.
    Každopádně kondom nenafukuj, jak říkají holky, to by pak byl k ničemu.
    Já se te´d zase vracím ke kondomům. Pouze.

  • Ahoj, i když kondom nafoukneš nebudeš mít jistotu, že třebas nepraskne, i když se to stává málokrát. Nám se to třebas nestalo nikdy. JInak nejlepší ochrana je opravdu kondom plus antikoncepce. Tak si zkus s maminou promluvit, třebas budeš překvapená, jaký bude mít názor :-)

  • Kondom nafouknout neriskuj, mohla bys ho rovnou vyhodit. ;-) Já jsem teda kondom nikdy nepoužívala, od začátku se chráním HA, ale i kdyby praskl, tak tu v nouzi nejvyšší jsou léky "PO", které zabrání těhotenství. Takže když byste to zjistili, kondom se protrhl, tak teď už Postinor dostaneš v lékárně na občanku, tedy bez předpisu.
    A s tou mamkou - nevím, kolik je ti let, ale možná mamku podceňuješ. ;-) Já mám o 10 let a o 7 let starší sestry, takže maminka je ode mě věkově o 30 let starší, vždycky mě vychovávala velmi přísně, ale to, že jsem přišla domů s antikoncepcí, vzala naprosto v klidu. Věděla, že s přítelem chodím už půl roku a nic, zná ho, protože bydlí 7 minut od nás :-). Prostě to vzala jako fakt. Už jsem nebyla malá holčička a pokud je tohle možnost, jak mě chránit, tak proč by mě zrazovala. Ale jak říkám, nevím, jak to doma s mamkou máte, ale zbytečně bych ji nezatracovala. ;-) Každá mamka chce jen to nejlepší pro své dítě.

  • Já na tom byla jako ty. Kdybych čekala až se moje matka rozhoupe, tak nemám HA nikdy :) Já šla teda v 15 bez matky, protože k čemu by mi tam byla? Matka to zjistila asi za půl roku. Já být tebou, tak pro svůj klid vyrazím pro HA a kombinuju s kondomem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist