Mám strach, že jsem těhotná

Otázku položila: Anonymní uživatelka #31977 15.7.2011 8:19

Já vím, zní to blbě. Sama bych to raději nepsala. Vždycky jsme se s přítelem těšili na ten okamžik, až se budeme moct spolu těšit na miminko... Jenže..
Abych uvedla na pravou míru, je mi 18 a tudíž mám ještě před maturitou. Takže miminko by nemělo vůbec pěkné začátky, bylo by spíš všem trošku na obtíž, na druhou stranu, kdyby náhodou, tak na potrat jít odmítám.
A teď co se nám stalo. Přiznávám svou chybu, měla jsem jednat zodpovědněji, ale byli jsme na dovolené, tak trošku euforie a já jsem si najednou byla jitá, že mám neplodný den. Byl to pátek, cyklus mívám 30-34 denní (cca). 30. den měla být neděle. Bazální teplotu jsem si měřila 3 cykly, pak mi přišlo, že mi začal blbnout teploměr a furt mi ukazoval hodnoty 36,3 a 36,4 i v době těsně po mentruaci (běžně jsem kolem menstuace měla 36,6). Hlenem jsem si byla taky jistá, byl hutný. Jenže teď si zpětně trochu nějak vybavuju, že jsem to snad soudila z hlenu který se mi z pochvy táhnul dolů (když jsem si sedla na záchod) a nešel utrhnout... taky jsem pak ale přemýšlela, jestli to nemohla být už tekutina vzrušení..
Nevím co mám dělat, nejdřív jsem byla v pohodě, ale přítel se strašně bál až tak, že to na mě dolehlo a teď se furt strašně bojím. Menstruace samozřejmě nikde. Nevím teď, co dělat, je to dnes vlastně týden, má cenu si jít koupit těhotenský test? Nebo co jiného mám dělat?

Ještě bych měla dodat, že antikoncepci ze zdravotních důvodů brát nemůžu, takže běžně spíme s kondomem, ale když jsem si někdy fakt jistá (většinou to bylo těsně hned po menstruaci) tak já ten kondom radši nemám. (jako právě v ten pátek...)
A žádné těhotenské příznaky na sobě nepozoruji. Očekávám, že "alespoň" by mě mělo bolest v podbříšku, nebo třeba alespoň semtam štípnout ne? Kdyby se tam něco dělat... Hlavně, když jsem ještě těhotná nebyla.. Přišlo by mi divné, kdyby se nic nedělo...

Sice jsem teď přijela z kola, ale když jsem byla na záchodě, napadlo mě kouknout na hlen.. brala jsem ho tedy až úplně z hloubky, takže ho asi moc nebylo, ale byl úplně vodovatě tekutý a v pochvě bylo dost teplo... Nemáte s tím někdo zkušenost? Samozřejmě, že to mohlo být, jak jsem přijela spocená... A tělo hřálo.. nevím.. Jen mě to napadlo napsat...

Tak jsem si dělala test a byl čistej :) Tak snad si budu moci počkat na vhodnější dobu a pořádně si užít těšení se :)
Jinak děkuju moc za podporu!! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak na tohle to musím říct jen jedno......docela pešek :-) Nezbývá ti nic jiného než čekat a udělat těhu test jestli MS nedorazí.Příznaky můžeš mít a taky nemusíš,jedinou jistotu máš z vyšetření od gyndouše.Pokud se budeš z toho nervovat s největší pravděpodobností se ti příchod MS ještě oddálí.V tuhle chvíli už nic nenapravíš a neuděláš tak že hoď se do klidu a kdyby jsi měla opravdu takovou "smůlu" že jste se zrovna trefili do plodných dnů nezbyde ti nic jiného než se s tím poprat.Nebudeš první ani poslední co má dítě takhle mladá a to že zavrhuješ potrat ti schvaluji.A pokud těhu nebudeš poučení zní......... pokud nechceš dítě tak buď se chránit a nebo nesouložit :-))) Přeji ti aby ti to dopadlo jak si přeješ

  • Já jsem si dělala test hned první den, kdy jsem měla dostat MS a okamžitě jsem věděla na čem jsem. Udělej si test klidně první den očekávané MS a uvidíš. Někomu to ukáže ale až později. Do té doby stejně nic nezmůžeš :( Třeba se bojíš zbytečně. Za sebe ti můžu jen říct, že i když by Vám miminko teď přitížilo, není nic krásnějšího na světě, než dát život malému děťátku! Moje situace byla sice jiná, ale taky jsem nevěděla, co mám dělat, jen jsem věděla, že na potrat nechci. Dneska mám zdravého nádherného syna a za nic na světě bych neměnila! Maturita se dá zvládnout i s miminkem, je to sice určitě těžší, ale o to lepší pocit z ní bys měla..Dokázala bys totiž daleko víc, než ostatní spolužáci. A školy dnes nabízejí individuální studijní programy. Spousta maminek na mateřské pak studuje i VŠ, takže jde všechno :)
    Držím palečky...

  • Udělej si test, rozhodně to cenu má. Kup si citlivější, např. Mamatest10, nebo jiný s citlivostí 10 a udělej ho výhradně z ranní moči. Přeju hodně štěstí!

  • udělěj test nebo se budeš ještě nervovat hodně dlouho on už ti řekne.. a jestli jsi těhotná život se ti náhle změní a rozhodně ne k horšímu ale to uvidíš sama .držím pěsti paa

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist