Leidenská mutace a těhotenský test

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50509 5.2.2012 20:21

Zdravím,

mám takový dotaz. Dnes mám 20. den zpoždění s menstruací, bolí mě prsa a zvracím. Testy (už jsem si jich dělala několik, dnes poslední) mám negativní.
Mám leidenskou mutaci krve - heterozygot. Myslíte, že to může ovlivnit výsledek testu? A jaké další faktory by mohly ovlivnit falešný výsledek testu?

Předem díky. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko5.2.2012 20:46

    Leiden těhotenský test určitě neovlivní vůbec nijak, je to mutace s vlivem na srážlivost krve, těhotenský test reaguje na hCG, což spolu nijak nesouvisí.
    Záleží na citlivosti testu, ale v této době by už v případě těhotenství (3 týdny po vynechání MS) pozitivní měl být snad každý. Máš-li potíže, které popisuješ, došla bych si co nejdřív na gyndu, udělali by Ti hCG z krve a udělali UZ. S návštěvou gyndy neotálej, aby náhodou nešlo o mimoděl. těhotenství.

  • Já mám to samé a neovlivní. Raději zajdi k Dr.

  • Osobně si myslím, že by tato mutace na těhu test vliv mít neměla, je to genetická porucha srážlivosti krve, máš vyšší srážlivost než ostatní nemutanti-promiň to slovo, já jsem taky mutant, ale mám mutaci také trombofilní, ale MTHFR 677 C/T:-DDDD. V těhu se to samo hlídá, tyhle mutace vedou často k problémům zejména ve třetím trimestru a při porodu, takže se to musí gyn hlásit hned na začátku a všem to donekončna omýlat. Ale nemyslím si, že by to mělo souvislost s těhu testy, ty reagují čistě na HcG hormon a nikoliv na cokoliv z krve. Každopádně bych se objednala k lékaři na gynekologii a zkusila ještě za den dva další test, mohla jsi otěhotnět v pozdější fázi cyklu a pak se těhu teprve rozjíždí, i to se stává, dokonce znám holky, co ještě ve třetím měsíci těhu normálně menstruovaly a o mimi neměly ani páru. Doktor ti udělá UZ, pokud by bylo těhu už tak daleko, jak by mělo být, za týden bude na UZ vidět a z krve to zjistí hned:-DDDD

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist