Křeče při menstruaci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #25928 15.3.2012 18:39

Zdravím všechny, prosím vás máte nějaká radu jak se zbavím šílených bolestí a křečí v břiše při menstruaci?? To je děsný, já se neustále svíjím v křečích >:-[ :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ibalgin nebo něco na utlumení bolesti, ale samozřejmě to nejde brát při každé MS. Pokud je to opravdu tak vážné, tak zajdi za gynekologem, on Ti předepíše nějaké léky, popř. HA - ale to by měla být až krajní možnost, pokud ji sama nechceš.

  • ahoj, me pomahal ten ibalgin a nebo zkus si dat tu nahrivaci lahev s horkou vodou -to mi taky zabralo a nemusela sem brat prasky. jinak me taky kazdy mesic bolelo bricho a ta HA mi to neovlnivnila.

  • Prostředků je moc, každá ti poradí to, co zabírá na ni konkrétně, chce to vyzkoušet...Ibalgin (nebo obecně anagetikum, které užíváš běžně), nebo mě třeba pomáhá kontryhel nebo jednoduše teplá sprcha ;-) , protože Ibalginu se přežírat nechci, takže ho mám až jako poslední záchranu, když všechno ostatní selže. :-)

  • Petra1234515.3.2012 19:43

    Ahoj abych pravdu řekla, tak mně pomohla jenom antikoncepce :-(... brát ibalgin každý den každý měsíc není moc zdravé a hlavně pak už stejně přestane působit, teplá sprcha mi pomáhala jen opravdu chvilku... takže bych se asi poradila s gynekologem, co pro tebe bude nejlepší

  • Hlavně do sebe všichni necpěte ty hnusný ibalginy!!! Prominte, ale znám takové co to žerou při každé MS už pomalu preventivně, takhle si akorát zadělávají takové ženy na horší zdravotní problémy!
    Pokud bereš HA a stále máš křeče, tak si zajdi za gynekologem, měl by ti předepsat jinou, já měla podobný problém... když jsem začala brát HA bylo to bolestech, ale po x letech mi začaly šílené křeče při MS, takové jako před braním, tak mi doktor HA změnil;) Takže bych se s ním o tom zkusila poradit.
    Jinak mě zabírá gumová flaška naplněná horkou vodou, položená na břicho, celkově se oblíct tak, aby jsi měla břicho a záda v teple, teplá sprcha, při nejhoršim zalezu do postele, dám flašku a když bolesti na chvíli ustoupí, tak se mi většinou povede usnout.

  • Borlova15.3.2012 20:19

    Mě zabíral jenom ibalgin. Ale stačila mi jen jedna tabletka každý cyklus a byl klid. Zkoušela jsem všechno i hřejivý polštářek, ale nepomáhalo mi to:-(

  • Verousek8915.3.2012 20:39

    Mně pomáhá horká vana, ale většinou to zabere jen na chvilku. Obecně je také dobré břicho zahřívat a být v teple. A nebo si trochu zacvičit. Také zabírá ibalgin, ale já si ho beru jen tehdy, když mám opravdu velké bolesti a když třeba potřebuji někam jít, když jsem doma, tak si maximálně udělám čaj, nebo si vlezu do vany, ale prášky si neberu. Také nejsem zastánce toho, když je někdo bere každý měsíc. Bolesti jsou sice nepříjemné, ale radši to vydržím než do sebe ládovat prášky.

  • Simea15.3.2012 21:46

    Na krece pomaha horcik.. Staci brat tak tri dny pred MS kapsle a je klid. Me to zabralo.

    Na bolest se doporucuje sportovat. Zacala jsem posilovat a behat a dost se mi ulevilo..

  • Mi pomáhal hořčík, když jsem brala pravidelněji, trochu to zmírnilo, taky teplý termofon na bricho-záda, hřejivý plyšák a taky svařák :-) Svařák opravdu funguje :-D Uvolníš se, je ti teplo,... Jinak když bylo fakt nejhůř tak ten ibalgin, ale to se snažím brát opravdu minimálně, když jsem doma, tak spíš se zachumlat a přetrpět, v práci to moc nejde...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist