Králíček se počůrává

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180616 18.12.2017 19:23

Dobrý den. Mám problém s králíčkem :/ mojemu králíčkovi je nedávno přez rok a jeho puberta mi přijde horší a horší. Nejen jeho otravnost se sexuálním obtěžováním ( když už to tak řeknu :-D ) ,ale taky i časté močení. Vemu to popořadě.
1) sexuální obtěžování :
Můj králíček je bohužel kluk a proto ho obvykle příroda prostě volá. Jenže mojeho králíčka příroda volá 24/7 :-/ nemůžu nic dělat bez toho aniž bych nemusela ignorovat brutální třískání s klecí. Napadla nás kastrace, ale právě proto se chci zeptat jestli máte zkušenosti a jestli králíček začne přibírat apod. Připadně Prosím napište :-/
On prostě díky tomu že je (da se říct) "nadržený" otravuje všechny. Mamka vstává v 5 a není den kdy by jsem se neprobudila s vynervovanou a nepříjemnou náladou díky němu.
2) bobky a močení :
Bobky jsme trochu vyřešili nasazením starých dětských kalhotek :-D které mu nevadí ,ale přesto bych chtěla aby to mít nemusel :-/ to časté trouseni štve hlavně moji mámu a proto ho nemá extra v lásce ,ale má ho ráda samozřejmě :-)
Bobky nejsou tak strašne, ale teď to hlavni : MOČ
Máme ho puštěného a je na gauči. Hladim ho a on se mazli, jenže později nastane to kdy se mi vytrhne a rozběhne se po sedačce a výstřikne spoustu moči. Dneska to udělal 2x a do školy jsem musela jít zapáchající po králikovi a taky s flekama. Dělá to obvykle na měkkých předmětech. Někdy mi aji skočí na postel. Já po něm zakřičím a on nic. Tak ho jdu samozřejmě sundat a on se naschvál pomočí a uteče.. přijde mi že ho to baví :-( a že to dělá schválně. Trestam ho, i někdy plesknu i v nouzi chytnu silně za srst... Nic nepomáhá... :-( Prosím byla bych vám strašně moc vděčná za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Můj králík se taky takhle choval když byl v tomhle věku. čekala jsem, až to přejde, jenže jsem čekala asi 2-3 roky a nelepšilo. Kastraci jsem původně nechtěla, ale kvůli té jeho nadrženosti začal vylučovat takový pach, že to doma neustále smrdělo a mohla jsem čistit klec denně, stejně to nepomohlo. no takže šel na kastraci a bylo po problému :) najednou se z něj stal miloučký mazlivý zajda, zápach zmizel, byl mnohem víc čistotný a většinou i přestal často čůrat kdekoliv po bytě (jedině když jsem ho vzala do postele, to snad dělal naschvál). z 90% se i omezilo kousání kabelů a všeho ostatního. jen vždycky když jsem se přestěhovala (zhruba každý rok) tak asi týden dělal problémy, ale pak byl klid. Dokonce se i skamarádil s mým (ted už) manželem a stali se z nich nejlepší kámoši :) Jinak taky nechápu, proč ses nemohla převléct do školy když tě počůral králík

  • Chudak kralik.
    Je videt, ze jste si poridili zvire z rozmaru a bez rozmyslu. Kralik sakra neni pes!!! Co jste si mysleli? Kralik dela bobky a pocurava se, to je normalni. To zvirata delaj. Nasazeni kalhotek nekomentuju, to je uplne nejdebilnejsi napad, co jsem slysela.
    I kralici se daji vycvicit, aby vykonavali potrebu na urcite misto, jenze to by chtelo se o to zajimat.
    Vas kralik by urcite zaslouzil kastraci, protoze nemoci, le znackuje8-o a rozhodne ho to jako totalni laici nasazujici kalhotky neodnaucite. Doporucuji neprodlenou navstevu veteriny spojenou s prednaskou, co to je kralik a jak se rozlisuje od ostatnich zvirat, jake chovani od nej ocekavat a podobne. A probrat kastraci. A pisu neprodlene. Aby vam driv nespachal sebevrazdu skokem z gauce. Pokud je to kralik ze zverimexu a nema rodokmen, tak to muze byt taky labilni kousek prolezly nemocemi. No.. hodne stesti pane krali.

  • buccaneerka218.12.2017 19:35

    Tak zaprvé - toto je dotaz na nějakou stránku o zvířatech.
    Zadruhé - králík není pes, aby se dal vycvičit.
    Zatřetí - když vám vadí bobky a moč po bytě, tak ho prostě nepouštěj z klece nebo mu udělej jenom z něčeho ohradu a na zem dej igelit.
    Začtvrté - nechápu, že dospívající slečna může jít do školy počůraná od králíka, protože předpokládám, že když má rodina peníze na internet, potom má holka ve skříni aspoň dvoje kalhoty.

  • Ty biješ králíka, protože se počůrá a dělá bobky? Proč sis ho pořizovala? To snad není možné. Ten králík nechápe, co po něm chceš! Chudák malý, ty se rychle vzpamatuj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist