Kondomy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #66443 27.5.2012 22:00

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na používání kondomů? Spolehlivé-nespolehlivé?
Potřebuju poradit, jelikož neberu antikoncepci a chci se chránit před otěhotněním, dík za odpovědi a názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kondom tě hlavně chrání nejen proti nechtěnému těhotenství,ale i proti pohlavním chorobám.Má zkušenost-nikdy nezklamal.

  • Verousek8927.5.2012 23:41

    Rozhodně spolehlivé. Kondomy jsou velmi spolehlivá metoda, ale je důležité je správně používat.

  • za mně taky spolehlivé. za několikaleté používání se nám stalo jen 1x že prasknul a to vlastně hnedka na začátku a asi i proto, že byl špatně nasazen. takže se vyměnil a bylo to v poho. selhání kondomu člověk rozhodně nepřehlídne, když už praskne je to díra pořádná. pokud chceš ještě zvýšit nějakou jistotu, tak můžete přidat i antikoncepční čípky nebo krémy.

  • Kondom je dostatečně spolehlivá ochrana. Pokud se stane nehoda - hned to víš. U HA se o selhání dozvíš až pozdě, kdy už to musíš řešit mini-interupcí (samozřejmě HA má vyšší spolehlivost, ale někdo tu 3% šanci musí vyhrát :-)). Za mě, pro ženu má kondom jenom plusy - nebere zbytečně hormony, chrání se proti pohlavním nemocem, neřeší zda průjem nezeslabil účinnost tabletky :-).

  • taky spolehlivé, už rok se tak chráníme.

  • Pro mě spolehlivé. Za několik let nám nepraskl a to jsme ho občas nandali příšerně, tím ti ale samozřejmě nechci říct, aby jste to taky odflákli, já brala ještě HA. Když ho nasadíš správně, tak by prasknout neměl, selhává díky neopatrnosti lidí. A když už se něco stane 100% to poznáš a můžeš se podle toho zařídit.
    Jestli nechceš nebo nemůžeš brát hormony, je tohle asi nejlepší řešení, nic nehormonálního není tak spolehlivé. I když existují i nehormonální tělíska, ale ze zkušenosti mé mamky vím, že nejsou úplně vhodná pro mladou ženu, která ještě nemá děti. Mimo silné menstruace, která díky tělísku často bývá, může tělísko do dělohy zarůstat, s tím lékař nic neudělá, když ho vyndavá, tak ho odtud vyrthne a nikdy ti nezaručí, že se ti neudělají ošklivé srůsty. Mamce tam zarůstalo a ošklivě jí poranilo i přes velkou opatrnost velmi dobrého gynekologa.

  • Kondomy proč ne, jsou docela hodně spolehlivé, ale pro mě která mám dlouhodobější vztah a častý sex, by se třeba hodně prodražily :) Proto beru HA.

  • Martasek8927.5.2012 22:03

    Dle mě to při správném použití spolehlivé je, ale pokud mám partnera a mám ho dlouhodobě, sáhla bych po jiné formě ochrany.

  • Kondomy jsou spolehlivé a chrání tě i proti nemocem. Nasazení není nic složitého. Když se stane, že ti praskne (čehož si jde všimnout), tak je tu ještě postkoitální antikoncepce (kterou ti předepíše doktorka), je to tabletka, která zabrání početí až tři dny po nehodě, čím dřív ji vezmeš, tím větší šance. Takže se na kondomy můžeš určitě spolhnout a když praskne, je tu další záchrana ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist