Kondom versus prerušovaná soulož v neplodných dnech

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36818 17.2.2013 16:44

Zdravím,

ráda bych se zeptala, jestli některá používate jako antikoncepci kondomy v plodných dnech a třeba v neplodných dnech pouze přerušovanou soulož? Já dřivě brala HA asi 7 let, ale pak už jsem se cítila, že už je to na mé tělo moc a že už ji opravdu brát nechci. Použíme tedy asi rok a půl kondomy. Nicméně jsme teď před mou MS nějak neplánovaně použili metodu přerušované soulože a hned jsme si připoměli, jak to bylo skvělé s ničím se nezdržovat. . . a samozřejmě z milování "na ostro" je mnohem lepší prožitek. Ráda bych tedy nějak začala praktikovat něco jako že po MS do té doby než odezní ovulace kondomy a v druhé půlce cyklu spíše přerušovanou soulož. Praktikujete to tak někdo? Stačí mi k poznání toho, že mám po ovulaci, že ze mi přestanou mokré dny? Zkoušela jsem si i pár měsíců měřit bazální teplotu, ale bohužel mám nepravidelnou dobu zaměstnání a musela bych si čas na měření dát asi na 4:00 ráno, což by asi nesplňovalo stejně další podmínky vhodné pro měření bazální teploty, tak aby se z toho dalo nějak rozumně vycházet. Samozřejmě chápeme, že je tu u přerušované soulože riziko početí, ale znám páry, které to tak to provozují po celou dobu vše v pohodě. I mamča mi říkala, že kdysi žádná HA nebyla a taťka na kondomy rozhodně nebyl, takže přerušovanou soulož provozovali celou dobu než si po druhém císařském řezu nechala podvázat vaječníky. Nicméně za dobu 15 let měli jen mě a bratra a po každé plánovaně, takže říkala, že to bylo úplně v pohodě. A že by měla třeba nějaké problémy s otěhotněním tak to taky rozhodně ne. Za vaše názory a rady bych byla vděčná. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • my používali přerušovanou soulož dost dlouho a někdy pesar. nad tím si nepřemýšlela? ten si totiž mužeš ráno dát a večer nebo druhý den ráno vyndat, takže sex je taky spontánní a cítit to není. jen to taky není úplně spolehlivý, řekla bych ale, že asi stejně jako kondom

  • My to ak děláme, neplánované máme akorát 1. dítko, vzniklo právě z přerušované soulože (nepoužívali jsem kondom vůbec),další 2 děti plánované, vznikly hned, jak jsme si přestali dávat pozor-po třetím dítěti jsem toužila moc, ale stále jsem nemohla přemluvit manžela a nejméně rok jsem doufala, že nám opět selže ona metoda přerušování. Ale nic (ač jsem se to snažila stěžovat-třeba tím, že jsem byla nahoře já) a ten 1. měsíc, co si přestal dávat pozor, miminko se povedlo. Ovulaci na sobě poznám, jednak jsem hodně mokrá a jednak mám největší chuť se milovat (naopak v druhé půlce cyklu je chuti minimum)..
    S kondomy také neumíme být úpně spolehliví-selhání v tom se navíc objevuje jako napotvoru v plodné dny, jinak mě to ani nevadí, protože šace na otěhotnění je prakticky nulová (za ta léta, co svůj cyklus sleduju, by mě to dost překvapilo)...ale byla doba, třeba po druhém porodu, kdy jsem se otěhotnění dost dlouho bála, takže jsme používali pečlivě.

    Své gynekoložky jsem se ptala právě na pesar a říkala, že kondom je určitě spolehlivější a říkala, že pesar by se měl určitě ještě kombinovat-třeba s kondomem, krémem (a pod,) Co vím z jedné diskuze, kde se hromadně objednával, tak jedné mamce zanedlouho selhal...Samozřejmě, většinou je na vině uživatelská chyba, ale já mám opačně zakloněnou dělohu a ten čípek jiným směrem, tak bych se asi více bála, že mi jednak nesedne a že nasadím špatně a nějak mi to proto přijde i méně spolehlivější, než přerušovaná soulož, kteou už máme nějak odzkoušenou, navíc se také milujeme dost nepravidelně a bála bych se i toho utěsnění čípku..

    Teď jsem ale ještě objevila anální styk-asi jsem na něj nějak dospěla, dříve jsem si to nedovedla vůbec představit, ale vyhovuje mi- nejprve dopředu a pak dozadu ze vším všudy.Já myslím, že už ani žádnou formu antikoncepce hledat nebudu a je to asi nejspolehlivější metoda, vím jistojistě, že tak neotěhotním:-)zatím žádné další děti totiž neplánuji (ale kdyby k nám i přesto vše přišlo, bude prostě naše) a přeci jen u pouhého přerušování jsem už necítila potřebnou jistotu.

  • Můj názor je, že přerušovaná soulož je pro páry, kde se sice ještě nechce založit rodina...ale v případě "nehody" se NEPŮJDE NA POTRAT a že Ty dva mají alespoň nějaké zázemí. Já bych do této "metody" nešla ani náhodou (když bych striktně odmítala děti). Sice jsme nepraktikovali přerušovanou soulož, ale zkusili jsme sex mimo plodné dny a to dvakrát a máme 2děti :-D. Ale my jsme byli v té fázi vztahu, že příchod miminka do vztahu by nám až tak nevadil :-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist