Kdybych otehotnela, pritel se starat nebude. Prosim pomoc.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51316 9.10.2011 13:45

Ahoj holky. Potrebovala bych od vás radu nebo spise znat vas nazor. Pred 4 mesici jsem vysadila HA, kvuli zdravotnim problemum. Merim proto BT. Pritel rikal, at si to hlidam, ne ze na nej ,,nasrazim past,, a pak budu tehotna. Vcera jsem ze srandy rekla, ze je to v podstate jedno. CHtela jsem znat jeho reakci na to, co kdybych mu nedejboze jendou rekla ze jsem tehotna. A on rekl: ,,Ty to jako neberes vazne? Tak to pak zustanes na ocet a budes o suchejch rohlikach." (Prave jsem dostudovala a heldam praci, takze zatím prijem nemam zadny.) Bylo mi to lito, ted jsem na pochybach jestli s nim zustat, ci ne. Je strasne hodny, udela pro me vse, ale tohle me teda dostalo. Je mu 28, práci má, pěkny penize. JEdnou take rekl, ze kdyz budu tehotna aniz by chtel, zivit ,,TO,, nebude. Diky za vas nazor. Vim ze se lehce rekne: ,,Vykašli se na nej a najdi si lepsiho." Ale jsem fakt zoufala, prosim napiste sve nazory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl9.10.2011 14:08

    Řeknu to takto. Pokud nechce abys byla těhotná , tak ať si nasazuje kondom , a částečně souhlasím , pokud nechce partner děti , tak je lepší to nehrotit a dělat vše proto abys neotěhotněla.
    28 let není moc na to aby každý do toho měl bušit a dělat děti :-) Peníze sice může mít pěkné , ale pokud je v domácnosti jen jeden plat , a do toho chce někdo porodit dítě , tak mi to příjde vůči dětem dosti nefer. I žena by měla něco do té domácnosti přinést, nejen porodit děti. Zkus si najít práci (i když je mi jasné, že v této době to není zrovna ideál něco kloudného najít) a třeba za nějaký čas narazit znova na toto téma a uvidíš co řekne. Ale opouštět partnera jen kvůli tomu, že řekne že dítě nechce když ani těhotná nejsi? je blbost :-)

  • Promluv si sním jestli by vůbec někdy stál o dítě. I když je hodný a vydělává a ty bys miminko moc chtěla a on ne je to od něj ošklivé a sobecké nzývat miminko TO..Tak radím si promluvte..Pokud miminko ještě neplánuješ nechala bych to tak jak to je a byla s ním dál.Ale pokud by sis ho přála a on ne tak řekni že ho moc chceš a popípadě bych ho opustila..Však on by si v 50 vzpoměl na tebe že nemá dítě..Ale promluvte si a uvidíš co jak..Třeba si příjde moc mlady a chce cestovat a podobně.Třeba se mu po miminku zacce za 3 nebo 5let..

  • kdyby tak těm chlapům bylo vidět do hlavy.... Měla jsem přítele, dítě chtěl, tvrdil, jak se na něj těší a je na to připravený. Dítě se po nějaké době zadařilo a jeho reakce byla velice špatná, dokud se o dítěti mluvilo teoreticky co to obnáší, bylo to v pohodě, jak přišla realita, šlo to od desíti k pěti. Najednou ho moje zvětšující se břicho začalo hrozně omezovat v jeho běžných činnostech (cestování, sport), hádky byly na denním pořádku.
    Odešla jsem od něho, porodila jeho dítě, ke kterému se nechtěl znát, tak se to řešilo soudně včetně alimentů na mimčo.

    Pokud tvůj přítel dítě nechce, ať se chrání, nemůže to hodit jen na tebe. Každopádně bych si s ním promluvila, zda to dítě bude vůbec někdy chtít nebo s ním jen ztrácím čas.
    Opravdu by nebylo na škodu, kdyby sis našla práci a měla taky nějakou praxi, než otěhotníš.

  • Taky bych mu řekla, a´t si tedy nasazuje kondomy on. To, že se o budoucím miminku vyjadřuje takhle by mi taky vadilo..
    Vím, jak se cítíš, protože já miminko chtěla tři roky a přítel se pořád nemohl rozhoupat.U nás to viselo na něm- žádnou antiko jsem nebrala. Takže se spoléhal jen sám na sebe.
    Nakonec si to rozmyslel, ale už jsem byla tak vydepkovaná, že jsem byla několikrát na odchodu

    Já bych to řešila tak, že bych si našla práci- jedině tak kdybys případně otěhotněla a on to nezvládl, tak máš aspoň jistotu pár peněz.
    Po necelém roce budeš mít nárok na mateřskou a 3letou variantu rodičovské, v tu dobu bych to na něj zkusila znovu a uvidíš.
    Možná se mezitím rozejdete, možná spolu zlstanete a z něj bude nakonec fajn táta..


    .

  • Když přítel mimi zatím nechce, nebylo by od tebe fér si to vynutit. Třeba za rok, za dva změní názor. Zeptej se ho narovinu, jestli děti vůbec chce. Pokud ti řekne, že ano, ale až později, tak počkej, až na to bude připravený i on (bude to o mnoho krásnější až mimi budete chtít oba a budete se na něj těšit společně). Pokud ti řekne, že děti nechce mít vůbec, tak pak musíš přehodnotit, co je pro tebe důležitější, jestli mít vztah s ním, nebo mít jednou děti. Pokud zvítězí touha mít děti, najdi si jiného, který je s tebou bude chtít mít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist