Kalíšek po porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25622 6.5.2012 8:28

Ahoj,
musely jste změni velikost kalíšku po porodu?
já jsem 11m od porodu, kojím, MS ještě nemám, ale říkám si, jestli budu muset kupovat tu větší velikost..
Dík

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, já teda kalíšek nepoužívám, ale jsem 6m po porodu a když jsem se manžela ptala cca 3m zpátky,jestli je to po porodu rozdl, tak říkal, že neí, že se vše vrátilo do původní velikosti :-D, takže si myslím, že nebudeš potřebovat větší a ty jak píšeš tak jsi 11m po porodu, takže máš i více času na navrácení do původní velikosti :-)

  • Verousek896.5.2012 16:49

    Já jsem tedy nerodila, takže bohužel na tvoji otázku odpověď nemám, ale myslím si, že větší velikost kalíšku po porodu není kvůli tomu, že by jsi pak měla větší pochvu, ale je to kvůli tomu, že se říká, že po porodu je pak silnější krvácení. Takže to spíš bude záležet na tom, jakou MS po porodu budeš mít. Určitě to poznáš podle toho, jestli budeš kalíšek muset po porodu častěji vyměňovat nebo jestli budeš protékat, v takovém případě větší velikost potřeba bude.

  • Před porodem jsem používala malý Mooncup a byl naprosto v pohodě. Pak po porodu jsem kojila a MS mi přišla 9 měsíců od porodu. Na první 2 MS mi ještě malý MC stačil, ale pak mi začal protíkat, takže jsem koupila velký Ladycup a s ním je to zase v pohodě. Jen je trošku nezvyk, že je měkčí, takže s ním musím zacházet opatrněji. Teď MS zase nemám kvůli těhotenství, tak jsem zvědavá, kdy pak zase začnu kalíšek používat. Nezlobila bych se, kdyby to vydrželo stejně dlouho jako u prvního, nebo i dýl :-D
    Jinak první 2 dny jsem i velký LC musela většinou po pár hodinách vylévat, protože začal protékat. Přitom v něm skoro žádná krev nebyla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist