Kalíšek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269439 17.5.2020 19:49

Dobrý večer holky.
Chtěla jsem Vás poprosit o nějaké zkušenosti s menstruačním kalíškem. Budu velmi ráda, když mi napíšete, co se vám na něm líbí a co vám vadí. Už dlouho zvazuju, že si ho koupím, jednak kvůli osobnímu pocitu a také kvůli ekologii a ekonomice.
Děkuji a přeji krásný den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za mě to nejlepší při menstruaci. Už bych nemělnila. Já tampony nemůžu a kalíšek je vysvobození. Vložky už mě nebavily. Měním 2 krát denně, v klidu doma ve sprše. Nebo když je silnější, jdu na invalidy a vyřešeno. Až se naučíš manipulaci, tak je to super věcička. Určitě neváhej a jdi do toho. :)

  • Ahoj, pouzivam roky a jsem s nim velmi spokojena. Nekdo ma menstruaci slabsi a staci mu kalisek vyplachovat rano a vecer, to neni teda kuj pripad. Prvni tri dny vymenuju tak co 3 hodiny a v noci jednou az dvakrat a dalsi dny uz pak jen rano a vecer a v noci vubec. Je to rychle a asi na tom mam nejradsi, ze nemusim nic tahat s sebou, proste vyndam, vyplachnu zandam a je to. A taky pal kdyz uz treba jen posledni dva dny spinim, tak si ho tam necham klidne tech 12 hodin, nemusim nosit nejakou intimku a nic se mi nespini. Driv jsem pouzivala treba ty mini tampony, ale jak te krve uz neni moc ty posledni dny, tak mi zavadeni bylo dost neprijemne. Takze doporucuju!

  • Za mě nejepší věc. nechápu, proč ješt nepoužívaj všechny .)

  • Mě na něm nevadí nic, až na to, že trvalo dýl, než jsme se spoli zaběhli, ale tehdy tyto nevýhody ve světle výhod pro mě neměly význam, nikdy jsem nepoznala lepší menstruační pomůcku, s kalíškem jsem se ořestala cítit ve svých dnech omezovaná. Nepíšu, že teď je 100procentní, ale míra protečení, když je, je pro mne bezvýznamná, prostě bych kalíšek za nic nevyměnila. Kalísek používám 13 let. Snad jen dávat, aby si ho člověk nezašantročil, z toho důvodu jsem musela pořídit 2., protože 1.jsem nemohla najít, MS na spadnutí, nedokázala jsem si představit, že bych menstruaci řešila jinak....Kalíšek jsem našla po menstruacu, ake nový přišl včas ;-)

  • buccaneerka218.5.2020 13:38

    První ms jsem myslela, že poletí. Bylo mi to nepříjemné, zavádět jsem dokázala jenom ve vaně a lézt 4x za den do vany s tolika dětmi doma bylo fakt šílené. Druhý měsíc o něco lepší a teď skončil třetí, úplně bezproblémový. Akorát teda první dva dny musím vylévat úplně plný už tak po 4-6 hodinách, ale je to lepší než s vložkami. Už jsem se i naučila měnit normálně na záchodě, takže když si nemůžu dát sprchu, nevadí to tak moc jako s vložkami.
    Časem asi pořídím ještě jinou značku.

  • Marlena18.5.2020 16:24

    Za mě to teda taková pecka není. Předtím jsem používala xxl tampony v kombinaci s vložkama a teď jsem prostě jenom vyměnila tampony za kalíšek. Rozdíl je jenom v tom, že sebou na WC musím nosit petku s vodou a přehrabuju se v pochvě o poznání dýl než se mi kalíšek povede zavést tak, abych si řekla, jo, mohlo by to klapnout. Za hodinu jdu na WC a zjistím, že byl zase celou dobu zavedený blbě. 8-o Zkouším se s ním sžít už tak dva tři roky, teď jsem si koupila i jinou značku a je to úplně stejně k ničemu. Ale stál osm stovek, do koše ho hodit nemůžu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist