Jíst nebo nejíst?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32904 13.5.2012 20:36

Holky, když chodím cvičit, mám se potom najíst? Chodím třikrát týdně na jumping, je to večer a než dojdu domů, tak je půl osmý, osm a já už takhle pozdě nejsem zvyklá jíst, ani po tom cvičení nemám hlad. No ale prej se po fyzické zátěži mám najíst, jinak si tělo ukládá tukový zásoby, což nechci :-D Tak si dám třeba kedlubnu, rajčata s mozzarellou nebo jabko a za dvě hodiny jdu spát.
Dřív, co jsem chodívala cvičit, jsem po tom nejedla a přijde mi, že jsem hubla líp. Teď mi jde váha čím dál víc nahoru (vím, svaly), ale já chci právě hlavně vážit míň.. :'-( Tak co myslíte, co by se teda po cvičení mělo správně jíst? Díků dík ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já hlavně nerozumím tomu, proč chceš vážit míň?? Snad jde o to, jak vypadáš, zvlášť když víš, že ti jde váha nahoru hlavně kvůli růstu svalové hmoty... Řídit se váhou je absolutní nesmysl. Sleduj svoje míry, případně si nech jednou za čas změřit poměr tuků/svalové hmoty/vody v těle, to má nějaký smysl. Jinak k tomu jumpingu - slyšela jsem od kámošky, co dělá instruktorku fitness, že to je docela nezdravé na pánevní dno, to jen tak pro zamyšlení...

  • správně by jsi měla do půl hodiny po cvičení doplnit bílkoviny a do hodiny sacharidy.. snad jsem to nepopletla:D lepší než hladovět!:)

  • Není důležité kolik je hodin, takže takové ty rady, že poslední jídlo se má jíst v pět hodin jsou mimo. Poslední jídlo by se mělo jíst 2 - 3 hodiny před spánkem (takže kdybys jedla v 8, můžeš jít spát mezi 10 a 11 a bude to OK). Jinak na večer by se už neměly jíst cukry, ale vláknina a bílkoviny, večeře má být lehká a snadno stravitelná (například libové maso a zelenina). Jinak doporučuji si zasportovat ráno před snídaní - krásně se rozproudí krev, metabolismus začne pracovat a spalují se tuky ze zásob.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist