Je normální cítit se příšerně při ovulaci?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411643 5.1.2021 20:48

Nikdy jsem neměla pravidelný cyklus, pokaždé je to úplně jinak, v tuhle chvíli jsem více než rok po druhém porodu a snažím se opět ve svém těle vyznat a vzhledem k tomu, že další dítě rozhodně nechceme ani omylem, tak se snažím vypozorovat ovulaci a podle toho jednat.

Posledních pár měsíců mám cyklus plus mínus 38 dní. Kolem 24.dne (plus mínus několik dní) jsem hrozně nafouknutá, pobolívá mě v podbřišku, jsem protivná, mám hroznou náladu, nezvladatelné chutě na jídlo. Klasický PMS, vždycky jsem tou dobou očekávala menstruaci ale nic. Za pár dní toto odeznělo a ms pak přišla o 10-14 dní později.

Přijde vám normální, aby ovulace měla tyhle symptomy? Je to vůbec ovulace? Nechci to nějak moc hrotit abych si měřila teplotu apod, však o dítě se nesnažíme. Zajímá mě, jestli to někdo má stejné?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jo, muze to byt. Kazda zena to ma jinak. Ja na sobe treba kratce pred ovu pozoruju ze mi naskoci pupinky, mam chute a zacnu se citit nafoukla ci otekla, zadržuju vodu. Ovulaci zarucene poznam protoze mam silene bolesti ze mi nekdy dela problem i chodit nebo si sednout ci se narovnat.

  • BT se právě měří, abys věděla, kdy máš ovulaci a nejen při ní otěhotněla, ale právě i neotěhotněla, pokud nechceš a zvlášť pokud se pak chceš milovat bez jakékoliv ochrany, tak spoléhat se jen na pocity...jako jde to a přiznám se, že i já se orientovala podle pocitů PMS, jako jde to, ale zbytečně se člověk i obírá o tu jistotu, jakou má při potvrzení ovulace BT;-) Sama se při ovulaci taky cítím čím dál hůř, jsem nafouknutá, cítím podbřišek a na milování nemám v ten den -dva tedy pomyšlení, přesně za 14 dní po té přichází menstruace, nicméně BT mi třeba stoupá až cca 3 dny po té, co se cítím tak divně a otěhotnět šlo (chtěně), když jsem se milovala mezi tím, co jsem "cítila ovulaci" , dokonce v rámci snahy o mimčo jsem se i překonala a milovala se několikrát, co jsem se cítila hrozně, ale to nevyšlo, stačilo před tím a pak než stoupla BT ;-)

  • Mě ovulaci prozradí hlen. Začnu mít trochu výtok. BT neměřím. Ale napadá mě, jestli to spíš není 24.den konec ovulace a začátek PMS. Já to mám podobně, připadá mi, že mám ovulaci dříve, než bych měla a pak mi brzo naskočí PMS a připadá mi šíleně dlouhá, než mi začne menstruace. I moje otěhotnění tomu odpovídají, že byla ovulace dřív, než mívají ostatní. Pokud chceš mít jistotu, kup si ovulační testy a zkus to tři měsíce sledovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 696 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist