Je možnost těhotenství?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392042 18.6.2018 7:53

Dobré ráno, mám dotaz, možná to může být blbost ale i tak mě to zajímá.. Pokud má žena v den své ovulace sex a bere antikoncepci (např. Minerva) je možné otěhotnět, pokud partner nemá kondom, ale neejakuloval sperma do partnerky- pouze "kapky lásky" a žena měsíc před tím neužívala potřebné tablety (jelikož neměla měsíčky-v té době ještě panna) je možné otěhotnět ? Předem děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když bereš antikoncepci, ovulace neprobíhá. Nebo by aspoň neměla...

  • pokud se HA začne užívat 1.den cyklu (=první den krvácení), chrání již od prvního dne užívání (má 3 mechanismy působení, jako hlavní je blokování ovulace). a to i tehdy, když do ní partner ejakuluje.
    pokud se HA začne brát později, než 1.den cyklu, je potřeba (dle toho co je psáno v příbalovém letáku) se chránit minimálně týden ještě další ochranou (než nastoupí plný účinek HA).
    a moc nechápu co s tím má společného to, zda je nebo není panna, panna totiž je jen do prvního styku, a pokud se do blízkosti děložního čípku dostane sperma, tak otěhotnět může i když panna předtím byla (pokud se nechrání před početím). a pokud předtím nikdy neměla měsíčky - neexistoval u ní cyklus, tak by neměla Ha brát.
    být panna a mít měsíčky spolu nesouvisí - panna být může a může mít i měsíčky, zrovna tak obráceně.

  • macicekkajik18.6.2018 8:25

    Ahoj, pokud jsi začala brát antikoncepci, tak jak se má a bereš ji, tak jak se má. Tak již po týdnu by antiko měla fungovat. A tím, že partner do tebe neejakuloval určitě těhotná nebudeš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist