Jaké výhody jako svobodná matka?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31541 30.5.2011 12:40

Přeji pěkný den začátkem :) chtěla bych se zeptat jaké výhody budu mít jako svobodná matka? Je dnes výhodnější být svobodná matka a vdát se po narození prcka nebo se vdát před narozením a nebýt svobodná matka? Děkuji moc za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak v prvé řadě záleží na tom, zda jsi svobodná matka bez otce dítěte, nebo jsi svobodná, ale žijete jako celá rodina :-) Já osobně jsem vdaná a předpokládám, že porodné a různé přídavky a podobně se řeší, ať jsi vdaná nebo ne, pokud jste s otcem dítěte, stejně. Takže ani výhoda, ani nevýhoda. Ale jistě si můžete dát, když jste svoji, slevu na manžela či manželku, ale to si nejsem jistá. Mě si manžel k sobě psal v práci :-)

  • Myslím že velký rozdíl je v tom, zda budeš mít partnera uvedeného v rodném listě jako tátu nebo ne, páč si myslím že pokud je partner v RL uvedený, tak se bere že Ti automaticky platí na dítě.

  • přesně jak píše anonymka. Dnes je úplně jedno, zda jsi vdaná nebo ne...pokud uvedeš do rodného listu otce, a ještě se nedej Bůh zjistí že máte stejné bydliště, máš se všemi výhodami útrum

  • Tak pokud žiješ s otcem dítěte, otec je zapsán v rodném listě, tak to výhody řekla bych nemá. Jak už tu bylo řečeno, příadvky atp. se tedy posuzují i příjmů vás obou....výhoda manželství v tomto je, že když jsi na mateřské či pak na rodičovské, tak partner v období vracení daní, dostává celkem vysokou částku ( cca 20 000 ,-) - ale nevím co je přesně podmínkou my s partnerem manželé nejsme a o tyto peníze přicházíme

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist