Jaké vložky pro 9letou slečínku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420424 18.7.2019 9:16

Dobrý den dcera včera slavila 9. narozeniny a dnes dostala poprvé měsíčky. Jsem pyšná ale dost mě to zaskočilo. Používám už několik let kalíšek a o vložkách nic nevím. Ráno jsem jí koupila rychle Naturella clasic ale vůbec jí nesedí krev jí stéká z křidýlek dolů a i když je ten materiál příjemný ta vložka toho na 4 kapičky nic nepojme to rozhodně normální není a i na testech na tyto vložky byly úplně nejhorší a i já jsem to zkusila a opravdu. Jaké dobré vložky tedy používáte vy ? Časem jí naučím i na kalíšek ale tak do těch 12-13 asi bude mít vložky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha18.7.2019 10:21

    Já obdivuju, kolik jste toho za jeden den s dcerou stihly. Poprvé menstruaci dostat, informovat mamku, koupit vložky (když většina drogerií otevírá v 8 až 9), nasadit vložku, zjistit, že protekla, a dokonce ji OBĚ vyzkoušet (je supr, že máte taky zrovna tak silnou menstruaci), pak samozřejmě projít ty testy vložek (docela bych brala odkaz, mám asi smůlu a vidím na první dobrou samá pozitivní hodnocení) a v 9:16 už psát na womenzone :-D Neurazte se, jsem na vás pyšná, ale dost mě to zaskočilo. ;-)

  • Ja kdyz nepouziju tampon tsk pouzivam právě naturelly, ale ty tenoucke. Ty tluste se vzdycky nejak naducaji a pokrci a pak je vetsi pravdepodobnost ze to půjde bokem. Naturelly pouzivam uz moc let a nestezuju si, ani na savost.

  • Vím že s tímhle názorem řada žen nebude souhlasit a já to beru, protože každému vyhovuje něco jiného- za mě vyhrávají Always Platinum ( takové fialové a mají kytičkatý obal) . Mají na výběr ze tŕech velikostí, sajou vomi dobře a nesmrdí. Kupuji vždy duopack vel. 1 kde jich je 16 a stojí 75kc. Kdybyste chtela více utratit za péči doporučím vložky zdravotní- TianDe. Ty se kupují jen v internetových jejich eshopu nebo kamenných obchodech. S pozdravem K.

  • interstellar18.7.2019 12:29

    A měla dcera tu vložku dobře přilepenou? Mně se Naturella osvědčila, dobře saje i je příjemná materiálem.

  • Jessa z DM, Siempre z Lidlu. Jejda, to je ale brzo...řekněte to doktorce.

  • sisterrys18.7.2019 10:38

    Já doporučím látkové, pojmou hodně, cítit jsou minimálně, nehrozí zapaření a mají různé krásné vzory. Přes den je může dcera dávat do pytlíčku z pulu, večer je propláchnete studenou vodou a jednou za dva až tři dny vyprat s prádlem na 60.

  • Já bych asi taky byla pro menstruační kalhotky, třeba tady je prodávají :) https://www.maluna.cz/menstruacni-kalhotky/
    Já jsem požívala vložky Naturella ultra, ale je fakt, že když jsem to měla silný a během chvilky vytekla krev najednou, tak to nestíhalo. Rozhodně bych nešla do Always, to je samej igelit. Ale jsou různý bio jednorázový vložky nebo pak ty látkový, ale nedovedu si to představit ani teď ve 20, natož v 9 letech, jak bych to měnila ve škole :) Sama jsem to poprvý dostala v 11 a i tak jsem z toho byla docela mimo (ještě jsme zrovna byli na vodě) :D

  • Ty jo, to si nedovedu představit, mám doma taky 9ti letou a ještě slečnu, co teď slaví 13tiny a ještě žádnou zkušenost, ani nevypadá, že by už.. Takže mé zkušenosti s vložkama jsou už hodně staré,ale co si pamatuji, tak po těch křidélkách mi to taky často stékalo, asi bude záležet i na kalhotkách, jak sedí a tak, ale nevím, možná tedy raději zkusit i bez křidélek jen ty tvarované? I manipulace s nimi bude snažší... Já pro mou starší dcerku zatím jen připravuji takový menstruaćní balíček, jen si nejsem jistá, při jaké příležitosti jí ho mám vlastně dát (jestli jako včasný dárek po kterém pak může v případě potřeby sáhnout nebo až mi řekne, že to dostala? Zatím rozmýšlím, protože mi obojí nepřijde úplně vhod a žádné pomůcky pro které by mohla sáhnout doma taky nemáme, protože to nepoužívám). Každopádně zrovna při koupi vložek jsem koukala právě i na nějaké ty Naturana, ten název mě zaujal, že, ale byly chemicky navoněné, že jsem se úplně zhrozila, tak jsem vzala raději nějaké obyč. s křidélky, i když to asi nebude taky žádná hitparáda. A s těmi látkovkami a pod. si to taky nedovedu představit, ale spíš z důvodu, že já sama jsem zaměřená směrem k tzv. biomatce, ale jak dcera jde do puberty, tak jí moje způsoby připadají příšerně hrozné a má odmítavý postoj k tomu, co dělám nadšeně já. Takže ptoto ten balíček pro ni (s tampony, klasickými vložkami, kalíškem, i vzorky látkových vložek a slipovek), si říkám, že když jí to dám takhle pokupě i s klasikou, které se jí doma nedostává, tak třeba bude víc ochotná k experimentům...

  • Já bych jí koupila více druhů ať si vybere... Popř. Tampony. Jinak s tím kalíškem, není to trochu přehnané ve 13 kalíšek? Pokud vím není pro panny. Teď nechci být nějaká krava, ale ekologicky je kalíšek výhodný, ale myslím, že do doby dokud bude panna to přežije s normálními věcmi. Mně je 15 a kalíšek budu používat až nebudu panna. Nebo ji snad chcete odstranit blánu? Taky si neumím představit používat kalíšek jako 13, léta holka a ani si neumím vést o tom s mamkou konverzaci. No.. nevím a to jsem měla ms ve 12.. ale dobře no..

  • Zanthia119.7.2019 7:23

    Rozhodně Bella for teens. Já je sama ráda používám, protože jsou opravdu na kůži šetrné, nejsou ničím naparfémované... případně jiné Bella. Ale ty for teens jsou zřejmě přímo pro děti určené, tak proč ne. :-)

  • Ja som skusala rozne druhy a nakonec som si vybrala bio vlozky, pretoze su jedine, ktore neobsahuju rozne chemicke farbiva a tak sa po nich nevyhadzem.. Moje kamosky to vidia zase inak.. Takze nakupte jej rozne druhy vloziek a nech si proste vybere. Kludne skuste i latkovky ak sa jej to zapaci. Ja osobne som roky pouzivala tampony, potom kalisek, ale vzhladom na zdravotne problemy som zacala pouzivat doma latkovky (su velmi pohodlne a prijemne, nidky by som tomu neverila, ze ich ja budem niekedy pouzivat) v praci a vonku Organyc dámské vložky alebo Naty Nature Womencare a ak sa nedaju zohnat tak Always Ultra Sensitive. Tie prve dva druhy su trosku tvrdsie, niekomu by to mohlo vadit. Zato Always su velmi foremne a makke. To by mohlo vyhovovat prave trebars mlademu dievcatku, co je isto vela v pohybe.. Trebars jej skuste kupit i mini tampony s aplikatorom. Moze to byt komfortne, hlavne v skole, ak maju telesnu a podobne.. (Ale ja osobne tampony ani kalisek zo zdravotnych dovodov nedoporucujem, ale je to kadzeho osobna volba)

  • ALways na mě působí jako umělina a materiálně mi moc nesedí. ale naturela je příjemná. jinak švagrové malá začala takto brzo menstruovat. měla problémy s rychlým růstem, menstruací se výška pomalu zastavuje a je to neměnný stav. Takže naštěstí měla našlápnuto na slušnou výšku kolem 160cm. Řesili to na endokrynologii. Moje sestra zase byla malá. Menstruace přišla o něco málo později, ale stěží má 150cm. Díky ms se to nedá nijak léčit, změnit s pomocí hormonů. Takže pyšná na dceru ano, jak k tomu přistupuje, ale je to docela brzy :( rozhodně bych lahev neotvírala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist