Jak to vysvětlit dceři

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532135 5.7.2023 18:20

Prosím potřebuji poradit. Dceři je čerstvých 10 let nemá žádné známky puberty, ale chtěla bych jí vysvětlit, co je to menstruace. Mě doma na to nikdo nepřipravil, tak nevím, jak to vysvětlit, aby se třeba pak nebála.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak jí třeba řekněte, ať vám pomůže vybalit nákup a budete tam mít vložky. Můžete se pak zeptat, jestli ví, k čemu jsou a podle toho začít rozhovor "mezi námi ženami".

  • Mona-Drak10.7.2023 7:55

    Tak mé dceři je teprve 7 let. A už o menstruaci ví. Informovala jsem ji, když mě viděla, že nesu vložky. Byla zvědavá,tak jsem jí to řekla. Ví , že se mě může zeptat na vše a já ji odpovím, vysvětlím.V pozdějším věku se dívky mohou stydět a nebo se cítit trapně. Ale vždy záleží, jak to rodič umí podat. Semnou o tom nikdo nemluvil, hodně jsem četla, takže jsem si informace vyhledala sama, ještě před tím, než jsem ji v 11 letech dostala.

  • syd9.7.2023 8:03

    Já někdy ve 14, dávno po menstruaci a pubertě, našla na stole knížku o dospívání, tak jsem si ji přivlastnila, přečetla, a na konci se dočetla, že ji rodiče maj nechat někde povalovat, že zvědavej puberťák si ji bude chtít sám přečíst, čímž se rodiče vyhnou trapnýmu předávání svých vědomostí o dospívání.

  • No mne tiez a myslim ze by som asi ani nechcela. Keby som si mala spatne tym prejst asi by som prijala nejaku knizku. Pred 30 rokmi toho asi vela nebolo ale teraz by s tym nemal byt problem. Pripadne jej nachystat nejaky balicek s hygienickymi potrebami aj s tou knizkou. A nic viacej nehovorit, nepytat sa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 611 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist