Jak se dokopat k dietě.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411246 26.3.2021 13:49

Ahoj holky,prosím o radu..
Je mi 22 let a za posledních 6 let jsem nabrala 25 kilo..Začala jsem trpět depkama,v 17ti jsem skončila na učilišti protože jsem chtěla jít pracovat kvůli finanční krizi doma,pak jsem přišla o kamarády a začala jsem se z nudy doslova přežírat..Za těch 6 let jsem dost zlenivěla,do práce chodím,ale když příjdu domů tak automaticky si sednu k televizi a začnu se cpát..Už jsem se snažila xkrát držet dietu,loni v létě jsem zhubla za měsíc 5 kilo,do vánoc jsem měla dole skoro 10 kilo,jenže přišli vánoce a moje přežírání se vrátilo i s jojo efektem..Momentálně jsem na tom tak,že na svou výšku (158cm) vážím 87 kg..což je hodně..Chci to hvládnout shodit sama,bez lékařů..Ale nedokážu se k tomu dokopat..Poradila by jste mi některá z vás která si prošla něčím podobným?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prosla jsem si necim podobnym, byt v trochu jine podobe. Zkusila sem si za život uz ledacos (myslim cviceni, diety, hladoveni)...vzdy se mi darilo shodit jen neco a pak zase vratit zpatky a treba jeste na vyssi vahu. S ohledem na nedavne zdrabotni problemy se mi podarilo shodit 10 kg a snazim se navazat na to a zkousim dale hubnout. Ale rozhodne zadne diety uz, protože to je pouze na kratkou dobu. Za pomoci kalorickych tabulek ( pro kontrolu a protoze chci co nejvice zefektivnit vysledky z cviceni) se snazim jist zdrave a vyvazene, dle selskeho rozumu (kazdemu musi byt jasne ze pokud neprestane jist sladke, smazene a nezdrave tucne veci, nezhubne). Kdyz mam na neco velkou chut, ridim se pravidlem 80/20 a treba si neco dopreju, ale samozrejme v malem mnozstvi a s ohledem na to co jsem ten den jedla nebo jak moc sem cvicila. Cvicim temer kazdy den - citim to tak a hybat se chci, pro regeneraci ktera je hodne dulezita si volim ruzne zpusoby a zateze cviceni. Jeden den treba elipticky trenazer + pulhodina cvičení s vahou vlastniho tela, dalsi den treba joga nebo eliptical samotny. Pripadne jeden den cviceni na vrch tela, druhy na spodek..
    Kazdopadne nejdulezitejsi je tvoje vule. Nepovolit. A i kdyz povolis a nevydrzis neco nesezrat, Je treba nevycitat si to a nebrat to jako konec snazeni, ale pokracovat dal a snazit se priste odolat. Zmena nenastane ze dne na den, je to beh na dlouhou trat. A hlavne, neomezovat se za kazdou cenu - clovek co miluje cokoladu rozhodne nevydrzi uz do konce zivota ji nejist... Muze si to ale nastavit tak ze si tu cokoladu v rozumne mire sem tam da.. A o to jde - nastavit si to jidlo i cvičení tak aby to bylo dlouhodobe udrzitelne.. ;)
    Držím palce, urcite to zvládneš. Jen pro motivaci - ted sem si vzpomnela na to, jak sem pred asi 3-4 lety mela na vaze cislo nejakych 114 kg... Nyni ( po tehotenstvi, porodu, zdravotních problemech ale take snaze cvicit a zmenit celkove životní styl a sebe samu) mi vaha ukazuje 87 kg. A jsem za to hrozně šťastná. Jsem smirena s tim ze ja pri sve stavbe tela nebudu nikdy etericka bytost a nebudu vazit 50 kg. Ale cvicim, dobre se stravuji a delam to pro sebe a svoji radost. A pro sve sny - a to me motivuje. Ver ze to zvladnes ;)

  • hlavně nemělo by to být o dietě ale celkové změně tvého postoje a to je v hlavě.
    vystoupit o několik zastávek dříve a dojít to pěšky (jak do práce, tak z práce) by neměl být problém. zařadit procházky jako pravidelnou pohybovou aktivitu. zhodnotit své stravovací návyky. a zabavit se něčím jiným než je vysedávání u TV.

  • Francy26.3.2021 14:01

    Přidejte se na fb do skupiny Hubneme a jíme zdravě s kalorickými tabulkami. Tam pochopíte, že diety jsou k ničemu ;-) k dobře postavě se člověk musí projíst. Často tam jsou příběhy lidí doplněných o foto před/po, kteří na tom byli hůř a zvládli to.

  • Já zhubla minulý rok 12kg a od té doby se udržuju na stejné váze. Bez hladovění, naopak teď jím mnohem víc než dřív :) Celkově jsem změnila životní styl (který jsem měla opravdu hrozný), přestala jsem úplně pít alkohol. Z jídelníčku jsem vyřadila maso, mléčné výrobky (jím jen jogurty a kozí sýr), lepek, sladkosti, vše smažené, uzené. Jsem vegetariánka, jím hodně ovoce, miluju smoothie, to mám každé ráno na snídani. Na oběd zeleninu dušenou na ghí (mrkev, celer, cuketu,špenát atd.). K tomu těstoviny (rýžové, kukuřičné), rýži basmati, červenou čočku, žlutou čočku, fazolky, tofu... denně si vařím, peču si chleba.
    Cvičím jógu a každý den jdu na hodinovou procházku do přírody. Teď jsem si koupila bosu ball, tak cvičím i několikrát do týdne na něm.
    Kdybys chtěla poradit s recepty, napiš a přidám:)

  • Ahoj, v první řadě je třeba se dostat do psychické pohody. Bez té ti kila dolů stejně nepůjdou, ať se budeš snažit sebe víc. Dostatek spánku a klidná mysl je základ. Nesoustřeď se tolik na hubnutí, hlavně se každý den nevaž. Na diety bych se být tebou úplně vykašlala, to jsou jen zbytečně vyhozené peníze a bála bych se u nich jojo efektu. Mnohem lepší je upravit si jídelníček, začít se stravovat zdravěji (pokud se tak teda už nestravuješ) a začít se pořádně hýbat. Pohyb je zaručený způsob k hubnutí a je jedno, jestli si vybereš běh, plavání nebo jízdu na kole. Dělej, co tě baví :-) . Já třeba jezdím na kole :-) . Taky doporučuji pořídit si fitness náramek Xiaomi Mi Band 6 například z https://www.mibandshop.cz/xiaomi-mi-band-6/ . Já jsem si ho koupila a můžu díky němu lépe sledovat, jak se na kole zlepšuji a mám lepší kondici :-) .

  • Mulikova29.11.2021 22:46

    Když jsem hledala kvalitní fitness náramek, tak jsem narazila na tento https://www.smartomat.cz/smartomat-silentband-2-cerna/ , který je za opravdu velmi fajn cenu. Líbí se mi a má opravdu všechny funkce, které od chytrého náramku očekávám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist