Jak nasadit vložku a jakou???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182568 16.7.2018 7:59

Dobrý den,potřebuji pomoc.Nevím jak vložku nasadit protože mám menstruaci poprvé je mi 12 a chtěla bych vědět jak si to na kalhotky nalepit a nebo jak si zavést tampon.Mamky jsem se ptala ale ona používá větší a nemá s jinými zkušenost a proto se ptám vás zkušených žen jaké tampony a vložky používat a jak tampon zavést a vložku nalepit také bych chtěla vědět jaké když mi je teprve 12 vím že je to podle toho jestli je silná nebo ne ale jaké byste mi doporučili klidně i na noc budou se hodit.🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj16.7.2018 8:26

    To je jedno, že mamka používá jiné, silnější, vždy je princip stejný. Zvlášť v začátcích ti mamka může být dobrou oporou při vybírání a zkoušení, co ti bude vyhovovat. Každá z nás preferuje něco jiného, ať vložky nebo tampony, tu či onu značku, na to už budeš muset přijít sama s čím se cítíš nejlíp.
    U tamponu není kam spěchat a vyzkoušej je až na ně budeš připravena a začít by jsi měla s velikostí mini. Jinak máš tampony s aplikátorem nebo bez. A vždy v krabičce je návod i s obrázky, to si procti.
    Vložku si vždy lepší na kalhotky a zde máš také spoustu variant podle intenzity krvácení a povrchu, některé jsou hodně umělohmotné a jiné více příjemné.

  • Risu16.7.2018 8:44

    Na kalhotkach mas takovy „predel” - obdelnik, kde jsou dvojite. Ja nosila naturella ultra s kridylky a jak je ta vlozka slozena na tretiny, tak jsem tu obdelnikovou cast lepila tesne nas hranu toho obdelniku na kalhotkach, tak 1 cm od hrany smerem k predni strane, jestli chapes jak to myslim :)
    A tampony kotex mini, ale troufla jsem si na ne asi az v 17 a jen jednou za cas (ale to je tim, ze mam MS hodne slabou a i po maximalni dobe jsem mivala tampon napul suchy). S aplikatorem neporadim, nikdy jsem ho nemela.

  • stupidiack16.7.2018 11:21

    Ze začátku - než si na novou situaci zvykneš, zkus určitě vložky, mají svoje pro a proti, jsou sice méně pohodlné, ale můžeš kontrolovat sílu krvácení.
    Jinak nevím, jaký vztah máte s maminkou, ale tohle by jsi určitě měla probírat s ní a o těchto problémech se s ní radit.
    Je jedno, že používá jiné, měly byste spolu jít do drogerie a společně nějaké vhodné vložky najít, koupit a pak by ti měla poradit, jak si je nalepit.
    Jinak mě tampony Tampax vůbec nevyhovovaly, vadil mi ten aplikátor a přišly mi moc měkké, ale to je možná jen můj pocit.
    Já používám Kotex a v každém balení tamponů najdeš letáček s instrukcemi pro zavádění, ale jak jsem řekla, ze začátku bych s tampony počkala. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist