Hygienické potřeby při menstruaci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #379383 20.2.2018 18:42

Ahoj
Chtěla bych se vás zeptat v kolika letech jste poprvé zkusily zavést tampón. Mě je 12 mamka mě pořád přemlouvá abych je používala ( podle ni jsou lepší než vložky) sle já se tampónu bojím že si něco udělám nebo že tampon nevyndám ven.
Jaký máte názor na vložky:
Ria
Pamela
Naturelle
Always

Máte radši uktra vložky nebo classic?
Já osobně používám classic na noc a utra přes den. A čím to je že někomu se díva vložky např. Always a někomu ne?
Děkuji
A přeji pěkný den dámy 😏

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tampony sem si nikdy nezamilovala a používala sem vložky. Až po 2.porodu sem přešla na kalíšek.
    Dcera má tampony volně k dispozici, sama volí v převážné většině vložky. Tampony jen při určitých situacích. Zvládne je používat asi od 14 let.
    Always vložky sem ráda neměla, byly moc chemické. Nejlepší jsou asi naturella.

  • Risu20.2.2018 20:06

    Mne nejvic vyhovovaly Naturella. Nez jsem presla na kalisek. Pokud ti tampóny nevyhovuji nebo si jimi proste nejsi jista, tak to mamce rekni. Treba k nim pozdeji najdes cestu, ale nenech se nutit, jeto tvoje telo ;)

  • Nejvíc mi vyhovovaly Naturella. Always jsou nejhorší, co jsem kdy měla a to jsem měla i nějaký levný neznámý značky od vietnamce z večerky :D Na vložky Ria vidím furt reklamy, ale nezkoušela jsem a tu poslední značku neznám. Tampóny jsem si vůbec neoblíbila, nosila jsem je jenom v létě, když jsem šla do vody, maximálně občas, když jsem šla na lezeckou stěnu a měla jsem to silnější. Ale když už tampóny tak buď tampax s aplikátorem nebo naturella. Než jsem přešla na mestruační kalíšek, tak jsem používala vložky naturella ultra, občas ještě nějaký delší na noc. Po Always jsem měla už po pár minutách nepříjemný opruzeniny, který se hojily minimálně týden a byla jsem příšerně zapařená a to ani nemuselo být léto.

  • Ja jsem tamponum neprisla na chut ani ve 30 :-) beru si je jen napr. v lete u vody apod. Dela mi problem zavedeni,takze za me s aplikátorem (napr. tampax)
    Za me vložky Always nebo Ria - ale obe varianty "sensitiv", no proste ne s tim umelym povrchem... Jinak jsem se taky zaparila. Uz nevim jak se to jmenuje (posledni dva roky jsem bud tehotna, nebo kojim, tak uz nevim co je na trhu) :-) pouzivala jsem ty nejtenci a na noc klidne ty night. Pouzivej to,co ti vyhovuje nejvic... Mamka to urcite s tebou mysli dobre, ale treba k tamponum dospejes pozdeji, nebo nikdy jako ja :-) Treba mije segra je pouziva nekdy od 15, ta jim prisla na chut driv :-)

  • macicekkajik20.2.2018 21:56

    Tampóny jsem začala používat v 16, až jsem nebyla panna. Teď kombinuji vložky a tampón. Bez tampónu se nevyspím. Vložka jen pro jistotu, když mám silné dny. Používám vložky z Lídlu neparfemované ultra tenké a tampóny také z Lídlu. Stejně u těch drahých vložek se platí pouze značka.

  • Já jsem se na tampony naucila na skolnim vylete v devate tride, kde jsme jeli k bazenu a nechtela jsem se separovat od ostatnich. Naucila me na ne spoluzacka :) a dneska jsem bez nich jako bez ruky (dodam, ze jsem je pouzila jiz jako pana a nic jsem si neudelala ale musis zvolit vhodnou velikost). Urcite take premyslim o kalisku, jak zeny zminuji - svagrova ho ma a je naprosto spokojena. Musim ho objednat ;). Tak ci tak si myslim, ze do tohodle te mamka nemuze nutit, kazda jsme jina a jde o tvoje pohodli a o to jak ty sama se citis a necitis. Uprimne ja uz si vlozku nedokazu uplne predstavit byt v ni cely den. At pouziju sebelepsi, stejne se v tom jen parim a je to proste jako sedet na mokrem polstari. Já osobně když už vložky musím použít z nutnosti tak naturella a tampony mi vyhovuji O.B. pro comfort s povrchem silk touch, za me se opravdu nejlepe zavadeji, s jinymi i s aplikatorem jsem mela problemy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist