Hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421352 8.12.2019 23:12

Dobrý den potřebuju pomoc, bude mi 15 a snažím se zhubnout. Mám nadváhu a už to tak fakt nejde.. potřebovala bych zhubnout tak abych měla úzký pas a prsa a zadek zůstali stehny.. nějaké tipy na cvičení a jak se přestat přežírat?

  • 09.12.2019 19:46:24 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha9.12.2019 8:11

    Když hubneš, hubneš celkově, hezký zadek můžeš získat jeho posilováním až po zhubnutí. Musím ale říct, že v tvém věku není žádná drastická dieta vhodná, jsi ve vývinu a akorát si rozhodíš metabolismus. Ideální je zkrátka dostatek pohybu a dobrá skladba jídelníčku bohatého na vlákninu. Zkus si zapisovat, co sníš, třeba tady https://www.kaloricketabulky.cz - minimálně ze začátku zjistíš, jakou děláš chybu, jestli jíš málo/moc nebo samé sacharidy a tuky... Až ti web spočítá, kolik máš denně jíst, udržuj se kolem 100%, když se vyhladovíš, bude jojo-efekt, když budeš pravidelně přeplňovat, nezhubneš.

  • V 15 letech bych to řešila s dr., v tomhle věku je příliš velké riziko, že si nevhodnou dietou zaděláš na problémy (pokud máš tabulkovou nadváhu, pak by Tě dr. měla poslat k nějakému odborníkovi). Já takhle v 16 letech experimentovala taky a výsledkem byla nakonec ještě vyšší váha a zpomalený metabolismus. K poměru postavy -ten je do určité míry daný, pracovat se s tím dá jen částečně...já třeba vosí pas neměla nikdy , ani v době, kdy jsem měla docela výraznou podváhu, naopak mám kamarádku, která má o 15 kg víc a bez jakékoliv snahy je v pase velmi útlá (ale zas má dost silná stehna..).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist