Hormonální nerovnováha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61926 25.5.2012 18:18

Ahoj holky,
je mi 18, mám nepravidelnou menses, často špiním, padají mi vlasy už rok a nic na to nezabírá, mám hodně akné - jak v obličeji, tak i v dekoltu a na zádech. Mám hormonální nerovnováhu a gynekoložka mi doporučila antikoncepci. Tu ale samozřejmě už brát nechci, protože díky ní mám teď tyto problémy. Na internetu jsem našla:
Femigard
Gynex
Wild yam
Stimulen (je teda na zvětšení poprsí, ale obsahuje Serenoa,Damiana,Discorea, které jsou údajně na hormonální dysbalanci.
Sarapis

Brali jste někdo něco z toho? :) Nebo pokud jste některá měla hormonální nerovnováhu, co vám na to pomohlo?
Budu ráda za jakoukoliv odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Brala jsem Femigard a Sarapis. Žádné pozorovatelné účinky. Jediné, co mi trochu pomohlo, byly bylinné kapky od firmy Naděje, zejména maliník-černý rybíz. (K tomu se musí přiobjednat jedny kapky na vyčištění, třeba buk lesní nebo bříza) Když jsem je brala, tělo trochu fungovalo, zlepšila se mi pleť. Tohle všechno jsem měla, protože mi taky haprovala ovulace, na to je Mastodynon (kapky) nebo Drmek obecný.

  • Simone26.5.2012 14:07

    Ahoj, já nemám hormonální nerovnováhu, ale občas mám nepravidelnou menstruaci. Na to mi pomáhaly bylinky (směs, kde byl mimo jiné i kontryhel). Teď pro změnu taky zkouším Stimulen přesně z toho samého důvodu jako ty. Ale je to první měsíc, tak uvidíme, jestli pomůže, kdyžtak pak dám vědět ;) Ale na zvětšení prsou bych si to určitě nekupovala, mně prsa nenarostla a je mi to upřímně úplně jedno, hlavně když mi to zpravidelní cyklus.

  • Simone3.6.2012 12:02

    Ahoj, tak zatím musím říct, že ten Stimulen u mě zabral. MS jsem dostala na den přesně, takže jdu do dalšího balení :) Ale podotýkám, že já netrpím žádnou hormonální nerovnováhou, ale snad ti to pomůže taky! ;)

  • Tak já to teda měla podobně s tou pletí, chodila jsem na kožní, dávali mi nějaké mastičky, ale moc to nepomáhalo... V 16ti jsem si nechala napsat HA (ne kvůli pleti, ale kvůli ochraně) a pleť se mi zlepšila o 80%, akorát se teď spíš obávám, co bude, až jednou HA vysadím. :) Není to nějak "konečné" řešení. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 527 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist