Holčičí starosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532139 23.8.2023 19:47

Dobrý den je mi necelých 14 a 3.srpna jsem dostala první menstruaci, která mi skončila 8. srpna. Chtěla bych se zeptat, kdy to aspoň přibližně dostanu znova.
Vím, že na začátku to nemusí být pravidelné, ale kdyby ano, tak mě to zajímá.
Nebo aspoň, jak se ten cyklus počítá.
Já o tom s maminkou nemluvím a ona ani neví, že jsem to už dostala.
Mám ještě sestru, které je 15.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tzn. Že 3. Srpna =1. Den cyklu, průměrná délka cyklu je 28 dní tak menstruace by mohla přijít kolem 31. Srpna. Jenže jak sama píšeš může se to lišit. Délku cyklu můžeš mít kratší nebo delší a ze začátku můžou být velké nepravidelnosti. Já měla třeba po 14 dnech, pak zádě 3 měsíce nic a takhle mi to lítalo min. Dva roky. Moje Mamka měla hned od začátku po 28 dnech. Nos pro jistotu s sebou vždy vložky a do školy a tak i náhradní spodní prádlo. S intimkou také nic nezkazíš, když se bude blížit termín, aby nebyla nehoda;-)

  • Takhle ze začátku to odhadnout nejde, jestli bude za měsíc nebo za dva. často ale bývá premenstruační syndrom - bolest prsou, napětí, výkyvy nálad, tlak v podbřišku atd, podle kterého se to se to do pár dnů dá předpovědět.

  • Nikolanikitanikola24.8.2023 9:25

    Ahoj já to měla l,že jsem to dostala .. až za necelé dva měsíce a potom půl roku pokaždé jinak ..než se to srovnalo

  • Ahoj, souhlas s výše napsaným. Menstruaci většinou předchází ovulace. Zkus si něco přečíst o tom jak ji poznat a pak víš, že menstruace dostaneš za cca 14 dní. Já to vědět v dojem věku, tak jsem za to moc ráda. Jmenuje se to symtotermalní metoda. Nemusíš měřit vůbec teplotu, jen pozorovat sebe během měsíce a uvidíš jestli je to pro tebe přínosem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist