Hodně silná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531494 28.8.2023 18:51

Ahoj, tak v půl jedné ráno jsem dostala menstruaci, tak jsem si dala vložku a šla spát.
Ráno jsem se vzbudila a vložka skoro čistá, ale v tu chvíli, co jsem vstala to ze mě začlo téct a teče to že mě celý den. Každou chvíli měním vložku celou od krve, vložka nevydrží ani hodinu.
Nevím, co mám dělat nikdy se mi to nestalo
Je mi 16 a mám to od 13.
Nikomu jsem to zatím neřekla, pohlavní styk jsem nikdy neměla a na gynekologii jsem taky nikdy nebyla.
Bojím se, aby se mi to pak nestalo ve škole, to nevím, co bych dělala, ještě kdyby se to stalo třeba o těláku, který máme dvě hodiny za sebou a ještě s učitelem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stát se to může, že je najednou silnější krvácení. Zkus si dávat hodně vitamínu C a pokud to do očekávaného konce MS nezeslabí/nepřestane, řekni mamce, aby tě popřípadě mohla vzít k doktorovi.

  • sisterrys29.8.2023 23:17

    Mě na zeslabení ms zabírá kontryhelový čaj. Piju ho ejn v době ms, jeden až dva šálky denně. Chvilku trvá, než to zabere, u mě většinou až 4. cyklus.

  • syd30.8.2023 20:07

    A používáš dostatečně silnou a velkou vložku? Za normální (průměrný) objem menstruace se uvádí 30-40 ml krve, což při průměrným podílu krve v menstruačním výtoku 40 % dělá asi 87 gramů výtoku během celý menstruace. Můžeš si vážit vložky. Víc jak 200 gramů už je považováno za velmi silnou a bylo by dobrý to řešit s doktorem, zejména pokud to je provázený motáním hlavy či slabostí. Silná menstruace taky bude způsobovat dlouhodobě nedostatek železa. Proti protečení si můžeš na kalhotky s vložkou dát menstruační kalhotky pro zachycení případných úniků.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 545 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist