HA po roční pauze

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22796 1.3.2017 20:15

Zdravím dámy,
v září jsem vysadila antikoncepci po rozchodu. říkala jsem si, že už ji nechci nikdy brát. Před nějakým měsícem jsem potkala super kluka a používáme kondom a problém s tím nemám já ani moc on. Jenže ted to mám dostat, mám den zpoždění (přičemž nikdy jsem to neměla na den pravidelné) a už přemýšlím nad těhotenstvím. Proto jsem zase, pro svůj klid, začala uvažovat nad HA. Myslíte, že je tato pauza dostatečná? Díky moc

omlouvám se, za chybu v titulku. Není to rok

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, to se tak nedá říct, jestli je "pauza dostatečná". Ono obecně se nedoporučuje HA vysazovat krátkou dobu. Vem si, že pro tělo je docela šok, když tu HA začneš brát, najednou jede podle umělých hormonů, neovuluje, nemenstruuje, je vlastně neplodné. Pak ji vysadíš, najednou teda tělo musí začít nějak zase fungovat, ten proces toho vracení se do normálu trvá i několik měsíců až let. A kdybys teď začala brát zase HA, tak tady ty procesy utneš a zase se tělo "oneplodní".
    Nechci ti tady vnucovat svůj názor na HA, ale zásah od těla je to velký a zdravého to nic není. Jestli tobě ani příteli kondomy nevadí, tak bych to ještě zvážila. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist