HA dozvedi se nebo ne?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33356 8.6.2011 20:42

Dobry den! Potrebovala bych poradu.. je mi 16 let a chtela bych uz mit pohlavni styk akorat ze mi mama nechce platit za antikoncepci a vubec nechce abych ji pouzivala.. mysli si ze mi tak tomu zabrani...ale ja se citim na to pripravena ale nechci spolehat jen na kondom..penize na HA mam ale zajima me pokud mi lekar vypise to HA tak pise se to nekam do papiru?? nebo potrebuje se na to podpis rodicu nebo tak neco? vim je to trochu hloupe ale ja nechci aby se to nejak dozvedela.. prosim poradte mi!!a jeste kolik ta antikoncepce tak stoji... a jestli se vybira podle cloveka... jako podle slozeni nebo tak... predem dekuju za odpoved.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Majkoi, děkuji za krásný přístup. Kdyby tak zodpovědně přemýšlely moje dcery za pár let, tak bych byla moc šťastná. Na gyndu si můžeš klidně dojít bez vědomí rodičů a poprosit Dr. o předpis na antikoncepci. Jsou různé cenové relace, tak ho můžeš i poprosit, aby ti nepsal moc drahou. Držím pěsti, ať se ti v životě daří :-)))

  • Ne, mamka se o tom opravdu nedozví, neměj strach. Mě se můj gynekolog zeptal, kolik bych tak byla ochotná za antikoncepci platit a jelikož jsem studentka, řekla jsem že ne moc, říkala jsem si, že kdyby nevyhovovala, dá se to změnit, můžu pak vyzkoušet jinou, třeba i dražší. Beru Triquilar, který stojí bez pár korun 400,- a jsem maximálně spokojená, nikdy jsem neměla žádné obtíže a tak už 2 roky uživám tuto antikoncepci.
    A je opravdu skvělé, že jsi tak zodpovědná. ;) Držím palce!

  • Apocalypse9.6.2011 6:36

    Já brala ještě do minulého roku Harmonete, který stál cca 500,- Kč na 3 měsíce...

  • Tak vše už bylo řečeno, jen doplním, že levnější stojí za 400 Kč na 3 měsíce, lze koupit i jen jeden měsíc, ty už pak ale stojí kolem 180 kČ za měsíc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 607 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist