HA a antibiotika

Otázku položila: Anonymní uživatelka #384905 24.5.2018 20:06

Ahoj holky,mám dotaz. V sobotu jsem začala po 7denni pauze brát antikoncepci,dnes jsem dostala silné antibiotika Azitromycin sandoz (500mg 3 tablety),jenomže jsem se svým přítelem asi v nedeli spala možná v pondělí..Nejsem si jistá,ale přítel se do mě nedela. Chtěla jsem se zeptat jestli je šance otěhotnět a mám se bat nebo být v klidu. Předem dekuji za odpovedi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Životnosť spermií sú asi 3 dni max., čo je akurát doba od sexu po začatie užívania ATB. Navyše sa priateľ do teba ani neurobil, takže šanca je nulová (pokiaľ berieš HA inak správne). ATB až od dnes zasiahne do užívania HA, po dobraní ATB by si sa ešte ďalších 7 dní mala chrániť (za predpokladu, že už nemáš pauzu, ale tebe by to malo vyjsť). Inak azitromycín 500 nie je práveže nejaký extra silný, nemusíš sa toho báť :-D

  • Tyhle antibiotika HA neovlivňují. Taky jsem je měla a ptala jsem se v lekarne, a řekl mi, že se nemusím bat, že tyhle HA neovlivňují a že by mi to ihned zdůraznil. Doktorka mi je tenkrát předepsala a předtím se ptala, jestli HA beru a pak mi předepsala tyhle antibiotika s tím, že účinek nijak neovlivňují :) nemusíš se bát.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist