Gynefix - má zkušenost

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28338 13.2.2012 20:04

Ahoj holky,
chtěla bych vám nastínit asi trochu do detailu, jak to probíhalo zavedení GyneFixu, protože kdybych si já tohle přečetla, asi by mě to dost uklidnilo :) Takže předávám veškeré své pocity.
Co se týče přímo gynefixu, tak mám zavedený typ mini. Zaváděl mi ho 4 dny od menstruace, víceméně 3 dny od posledního dne, kdy už opravdu jen špiním a to minimálně, spíš nepozorovatelně.
Samotné zavádění bylo nepříjemné, ale OPRAVDU se dalo zvládnout bez anestezie. Vylezla jsem si na stůl - zazněl klasický dotaz na alergii na jód, dezinfekce a už šel na to. Nejprve jako při prohlídce - pohmat a pak zrcadla. Jako nerodička mám malé děložní hrdlo, takže proběhlo také malé roztažení, aby se tam v pořádku dostal tím zavaděčem. Pak mě upozornil, že začne být trochu nepříjemný a chytil čípek - ve své podstatě je čípek v tu chvíli otočen úplně na druhou stranu. Chycení a dání čípku stranou je docela nepříjemné, trochu jako stěry, které se dělají při prohlídce, nicméně možná trochu silnější bolest, ale dá se to zvládnout. Pak zavedl sondu a díval se, jak hluboko půjde se zavaděčem, to bylo také nepříjemné a hlavně celou dobu jsem měla tlak v podbřišku asi jako při menstruaci - nicméně, stále ještě žádná bolest, která by byla nějak silná, že by se nedala zvládnout. A pak už zavedl do dělohy zavaděč přímo s tělískem. Upozornil mě, že teď to zabolí, ale přetrvávala bolest jako při menstruaci, jen trochu zesílila a cítila jsem malé štípnutí, pak se ten tlak stupňoval a to byla chvíle, kdy jsem řekla "ach jo", protože to vážně tlačilo a začínala jsem mít pocit, že potřebuju na malou, zeptal se mě, jestli je vše v pořádku, já řekla, že ano, že to jen tlačilo a to už zavaděč vyndaval, zastřihl vlákna (podle domluvy opravdu hodně - jsou za čípkem, takže je ani sama nenahmatám), vyndal zrcadla a začal kontrolovat pohmatem. Pak mi pomohl dolu z křesla a říkal, že to proto, že se mu holky bojí chodit po zavedení a musím přiznat, že ta první chvíle po stoupnutí na nohy nebyla příjemná. Poprosil mě, zda bych si lehla na lehátko a podíval se sondou - to trvalo nějak podezřele dlouho a já to nevydržela a zeptala jsem se, jestli je nějaký problém a on se začal smát a řekl, ať nejsem ve stresu, že chce jenom zabrat co nejlepší snímek, aby mi to mohl ukázat.
No pak mi dal nějaké kapesníčky na otření, intimku, zeptal se jak se cítím, dal mi nějaký letáček a řekl mi, že účinné je to ihned a že vlákna zkrátil, jak to šlo. Pak mi řekl, že se nemusím ničeho bát, že budu špinit až lehce menstruovat a první tři dny mohu mít takový divný pocit, jakože něco ve mě přibylo :D 3-5 dnů nemám používat tampóny a když se mi nebude jó chtít, tak mám vydržet tři dny bez sexu ;)
Pak jsem zaplatila, domluvila se na kontrole a odešla jsem.
Myslím, že celý zákrok + to okolo - nějaké info před zavedením, popovídání se sestřičkou, vyšetření pohmatem, roztažení (kdy mě vážně pěkně instruoval, jak se nadechnout, abych si ulevila od toho tlaku), zavedení, kontrola sondou a info po zavedení trvalo asi 15 minut. Z toho zavedení samotné tak 5 :)
Teď jsem asi 8 hodin od zavedení, po příchodu domů jsem si trochu poležela a bolelo mě břicho, teď cítím občas malé "škubnutí", ale jinak se cítím ok. Lehounce špiním, břicho přestává pobolívat a celkově jsem spojená.
Takže kdo váhá kvůli zavedení - nebojte se :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Na tuto otázku zatím nikdo neodpověděl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist