Grafy nedávají smysl

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412213 14.1.2021 15:07

Ahoj, chci se zeptat, jaký má smysl měření bazalky, když jí tolik ovlivňuje teplo v místnosti? Dodnes jsem si to neuvědomila, ale dnes ráno mě to uvědomění docela zklamalo. Snažím se už měsíce vytvořit ovulační graf a zatím to ani jednou nedávalo smysl. Tentokrát jsem od začátku cyklu měla skoro konstantní teplotu, včera najednou o 0,20 vyšší, tak jsem se radovala, že je to ovu. A dnes o 0,40 nižší než včera. Měřila jsem 2x a bylo to stejné. Pak jsem si uvědomila, že jsem tuto noc spala pod tenčí dekou, protože tu svou jsem prala. A bylo mi ráno LEHCE chladno. Ale tak jak tohle mám asi zařídit? To se mám hlídat, abych byla vždy stejně přikrytá? To musí být STM tak strašně složitá? Asi už se na to vykašlu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není složitá.... ono jestli měříš první cyklus, tak je to určitě zmatené a sama nevíš...ale po 3 měsících už budeš mít jasno.... přidej i ovu testy a je :-)
    A proč měříš? K početí doporučuju stejně mít sex ob den, ob dva a neřešit.... :-)

  • Toto je individuálne. Mne bt neovplyvní ani čas, ani teplota v miestnosti, dodržať musím len to, že musím mať tvrdý spánok aspoň 3 hodiny v noci a merať okamžite, taká úplne rozospatá. Nemusím ani merať denne, len tak okolo ovulácie skontrolujem či prebehla, podľa teplôt presne viem, či už bola alebo nie. Sú však ženy, ktoré to nemajú také spoľahlivé, musia presne dodržať určité podmienky alebo dokonca tá teplota im skáče rôzne a nevedia z nej vyčítať nič hoci ovulácia prebieha. Tie však našťastie majú aj iné možnosti. Ja len k tej spoľahlivosti metódy... Je spoľahlivá ak funguje 😉

  • Fuxinka14.1.2021 19:26

    Tohle pondelí jsem byla u gynekologa a povedala som mu, že si meriam BBT. Trochu sa pousmial a povedal, že to opravdu je jedno z nejhorších přístupů. Hodne zkresluje, skor může zdeprimovat. Já mám trebars celkem malé rozdiely v teplotach v daných dvoch fázích. U merania som bola dosť puntičkár. Meriam vaginálne. Ale rozdiel nerobí len to či ste spali v klude, aká je teplota v miestnosti. Ovlivní to aj čo ste v daný deň jedli, ako dlho ste pred spaním nejedli a celkovo proste bazálne prostredie pre meranie sa normáne doma naozaj nedá vytvoriť a odchylky sú u každé inak :) Ja som bola po tom ako mi toto všetko gynekolog povedal trocha sklamaná, jelikož som sa snažila už tretí mesiac.. Ale na druhú stranu ma to aj potešilo. Podľa teploty by som asi nemala Ovulaci (aj keď OVU testy mi pravidelne vychádzajú krásne pozitívne) ale na vyšetrení sa potvrdilo, že ovulace probehla a vajíčko začalo svoju cestu, nebol to nakoniec anovulačný cyklus :) takže ak ide o to, že sa snažíte o bábatko a BBT je kopcová a nedáva zmysel, netreba si z toho robit velkú hlavu. stále může být telo v pohode len inak reaguje na okolie :)

  • přiznám, že teda mě bt teplota v místnosti ani moje přikrytí nebo nepřikrytí neovlivní, co je ale fakt důležité je stejná hodina a většinou jsem musela měřit tak že zazvonil budík a hned jsem sáhla na noční stolek a šup měřit .... prakticky poslepu .... někdy jsem pak pokračovala ve spaní dál .... a taky jsem potřebovala spánek alespoň 5 hodin v kuse, jinak to taky blilo nesmysly .... ale jako netrápila bych se tím .... pokud budeš měřit alespon tři cykly, tak pak už to poznáš postupně líp i z těch hodnot ... :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist