Dotaz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35410 18.9.2011 21:18

Ahoj, beru hormonální antikoncepci a tak bych se chtěla zeptat jaká je šance na otěhotnění pokud by se přítel do mě udělal, díky za odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hormonální antikoncepce při přesném užívání mají Pearlův index (tj. počet těhotenství na 100 žen, které tuto metodu používají, během jednoho roku) PŘI SPRÁVNÉM užívání asi 0,1-0,2.

    Takže šance je minimální, ale přesto existuje. Já osobně jsem HA nikdy nevěřila a nevěřím, takže jsme se hodně let chránili i kondomem, nebo pharmatexem. Až od chvíle kdy jsem si byla jistá, že by dítě nebylo problémem se s přítelem spoléháme jen na HA. Možná to někomu přijde přehnané, ale prostě jsme nechtěli riskovat a takhle jsme si užívali v klidu. Ale je to jen můj názor a vzhledem k indexu je šance mizivá, takže když budeš vše striktně dodržovat, nemělo by se nic stát.

  • petulinkaa1318.9.2011 22:49

    HA jsem verila,ale rozhodne ji nepodporuju a driv jak po detech bych ji uz rozhodne neužívala.Zrovna v pátek zamnou přisla v praci kamaradka,která tam taky delala,ze konci,ze zjistila,že je tehotna,delala si digitálni test a ukázal jí 1-2 tydny a to podotýkam,ze otehotnela pri spravnem brani H,takto otehotnela i ve 14ti letech a dnes ma malou sestiletou holčičku a ted je opet tehotna! takze HA urcite neni 100% pro kazdou :-)

  • brala jsem ha 10 let, žádnou další ochranu jsme nepoužívali a neotěhotněla jsem. Ale brala jsem ji poctivě a nezapomínala, tak možná i proto. Znám jednu holku co otěhotněla údajně přes ha, ale taky vím, jak je celkově nezodpovědná, takže tam bych spíš věřila tomu, že je brala jak ji napadlo pokud je vůbec brala. Osobně ha věřím.

  • pokud ji budes brat zodpovedne , tak neotehotnis .

  • Ja jsem brala antinu nekolik let a nic se nestalo. A to jsem nekdy uzivala i dve platicka za sebou abych to nedostala kdyz se nekam jelo. Nekdy jsem zapomela, pokazde nebrala presne, napr kdyz jsem na noc nebyla doma a prasky si hlava derava nevzala a brala jsem je i po 24hod. Nikdy jsem neoteehotnela. Tezko rict zda to bylo stesti nebo tomu verit. Ja se priklanim k te druhe moznosti, verim tomu, k cemu by to jinak bylo. Samozrejme existuji vyjimky(mam taky kamosku co to zjistila v 6mesici pres antikoncepci) ale to by jsme pak nemohly verit nicemu. Ja po mimi jdu do antiny urcite a to bez reci a strachu.

  • Ja brala HA pres 10 let a nikdy se nic nestalo a to muzu rict, ze jsem obcas delala psi kusy, brala ji po 12 hod. nebo si oddalovala ms 2 mesice.. taky jsem ale pak mela problem s otehotnenim, tak to treba je tim. kazdopadne kdybych ji neverila, neberu to. necpala bych si organismus chemii a jeste se do toho bala, ze otehotnim. to je pak na prd.. navic po vysazeni jsem zjistila, jak mi zmirnovala ms bolesti a tlumila vykyvy nalad. brala jsem nejdriv Mercilon a potom Lindynette a byla jsem spokojena. ale je to o nazoru :)

  • Jenom mě pobavilo, že tady mají skoro všichni plno kamarádek, co byly hrozně zodpovědné a chránily se HA i kondomem, braly pilulky zodpovědně a na minutu přesně a několikrát otěhotněly. :D Myslím, že je jednodušší říct si "tyjo jsem těhotná a to jsem to brala pečlivě, odteď budu HA všem vymlouvat" než si přiznat "Okej, občas mi to o pár hodin uteklo" .... No ale nic proti nikomu, nechci se hádat :)

  • Já HA věřím. Je možné, že na to jednou doplatím, ale zatím se na ni spoléhám.
    Ono na letáčcích nebo na internetu se píše, že účinnost HA je kolem 98-99%, ale podle mého názoru se tím výrobce třeba chrání před zažalováním, když nějaká žena např. nebere pilulky po 12ti hodinách ale s kratšími/delšími pauzami a otěhotní, i když by se to teoreticky stát nemělo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist