Cvicim, ale nehubnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408799 19.5.2020 23:29

Ahoj holky,
před ca. měsícem jsem začala cvičit podle fitfab light. Cvičí se 6x týdne,pokaždé jiné partie.

Doufala jsem,ze cvičením zhubnu,ale připadá mi,že jsem spíš silnější. Přijde mi,ze nabírám svaly a zpevňuju se,ale tím spíš tloustnu...třeba stehna mam pevnější,ale taky širší...

Jsem z toho úplně zoufalá...přemýšlím aji,jestli s tím cvičením radši nepřestat...

Máte nějaké tipy, jak zhubnout?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy20.5.2020 6:01

    Upravila jsi i stravu? Kalorické tabulky jsou super aplikace :-) Schválně si zkus napsat jeden celý den a uvidíš jestli nejíš moc sacharidů, jestli máš dost bílkovin atd. A není 6x týdně moc? Svaly si také musí odpočinout a regenerovat se.

  • No zasadni je zmenit jídelníček, jist vyvazene. Zkus si najit kaloricke tabulky, jsou mym velkym pomocnikem.
    Jinak nevim co cvicis, ale je jasne ze posilovanim budes svaly a postavu zpevnovat, asi bys to potrebovala prolozit i kardiem.
    A ja za sebe radim ze necvicit kazdy den, ale treba obden. Telo ma moznost regenerovat, odpocivat a za me ma to cviceni uplne jiny vliv nez kdyz jedes kazdy den nadoraz. Moje zkusenost.
    Ale opravdu zakladem je to jidlo.

  • řekla bych, že to cvičení není jen o jeho častosti, ale i jeho intenzitě, kdy při určité síle se více buduje právě to svalstvo. a taky záleží na tom, jaký máš typ svalů. u mně stačí trochu začít a jde to do objemu, moje lektorka ze cvičení může posilovat jak vzteklá a prostě ten objem tam tak nebude. nebo ho začne dosahovat až při násobcích mé intenzity.
    a pokud chceš hubnout, tak cvičení je super, ale více jím postavu vytvaruješ, ale tolik nezhubneš. tam je to hlavně o té zmíněné úpravě jídelníčku.

  • Cvičení na hubnutí moc není, jen na zpevnění. Pokud chce člověk hubnout, tak musí upravit jídelníček....

  • Cvičení 6x týdně je v pořádku, nejedná se o žádné extrémní cvičení, takže svaly to zvládnou. Pokud tě svaly po cvičení bolí, doporučuji hořčík, ten je super na regeneraci svalů. Ruku v ruce s cvičením jde i strava, která je ještě víc důležitější, než cvičení - je důležité dát si pozor na příjem všech živin a příjem energie. (Pro takový základ jsou již doporučované kalorické tabulky fajn) Pokud tloustneš, někde musí být chyba, samotné cvičení ti tloustnutí nezpůsobí. Záleží také, kolik měříš a vážíš, pokud "nemáš co hubnout", tak cvičením nezhubneš, protože se ti budou tvořit svaly a budeš tím nabírat na váze. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist