Cvičení v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #302842 8.12.2017 13:38

Holky, kolik z vás v těhotenství cvičilo? Před otěhotněním jsem cvičila spíš občas, váhu mám v pohodě. Za chvíli budu končit první trimestr a pak bych ráda něco dělala - mám v plánu cviky na zpevnění hýždí, lýtek a pak cviky a ruce s pomocí činek. Stačí chvíli něco dělat a bolí mě bedra, tak možná i něco na to. Máte nějaký tip na knížku nebo web, kde se dají cviky najít? Nikam na těhotenské cvičení se fakt nedostanu a rozhodně nemám v plánu to přehánět :-) Vše je od nás daleko a navíc mám už jedno malé dítě. Nejde mi o to zhubnout nebo přibrat co nejmíň, ale spíš být ve formě. Děkuji :-)

  • 09.12.2017 14:13:12 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tara Stiles (např. tady:

    , ale má tam toho spousty).
    A pak ještě tohle:

  • Petrakim8.12.2017 15:10

    Myslím, že ničemu neuškodíš, když si budeš dávat delší vycházky svižnějším tempem. Jakékoliv cviky jde dělat za předpokladu, že ti dělají dobře, nebolí tě zejména břicho. Mě třeba plno těch cviků z 2. videa, co dala Sedna, způsobuje tvrdnutí břicha. Hlavně ty vzpory na rukou kolem 19-20 minuty, to je zátěž i na břicho, což bych vůbec neriskovala i při zravém těhotenství, to stejné 23. minuta výdrž na boku se zvednutou pánví (toto fakt asi mohou jen těhule, co cvičí pravidelně před těhu, př. trenérky). Já jsem první trim cvičila běžně ráno, ale od druhého už jsem jen na vycházkách, protože mi cvičení dělá právě to nepříjmené tvrdnutí břicha. Zvedat nohy třeba z podřepu či stoje do úrovně břicha je pro mě též nemyslitelné, opět tvrdnutí a bolest břicha mám. Max. nějaké protahovací cviky na styl joga ještě zvládám bez obtíží. Jsem 24 tt. Takže cvič tak, aby ses cítila dobře a nebolelo tě hlavně bříško, to je moje odpověď. :-)

  • Ja si stahla appky do mobilu na tehotensky cviceni. Je to joga a protahovaci cviky. Dej do google play "tehotenske cviceni". Zatim bohuzel kuli nevolnostem nemam silu cvicit.

  • Ja jsem na zacatku, 5 tyden a jsem zvykla 2x tydne behat a denne delat jogu. Vubec me nenapadlo, ze bych to mela nejak omezovat? Pridavam otazku k otazce-kdyz mi je dobre, je nutne neco menit?

  • Pokud nejsi zvykla pravidelne cvicit, tak bych se sama do niceho nepoustela. Radsi bych chodila na nejake cviceni pro tehule..
    Ja chodila pri druhem, konecne jsem se naucila aktivne pracovat s panevnim dnem a porod pak bleskovej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist